Zoekactie naar Jürgen Conings al 2,5 uur aan de gang

 ©  HBVL

Bron: BELGA

Zondagnamiddag is een nieuwe zoekactie aan de gang naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Aan de Zonnedauwlaan in Lanklaar zijn zondag opnieuw voertuigen van het leger en politie het Dilserbos ingereden. Eerder dit weekend werden ook al zoekacties op het getouw gezet.

De nieuwe zoekactie naar de gewapende militair Jürgen Conings in het Dilserbos in Lanklaar is zondag rond 15 uur gestart en is rond 17.30 uur nog aan de gang. Dat stelt Belga ter plaatse vast.

Bij de politiemensen is er totaal geen zenuwachtigheid te bespeuren. Aan het kruispunt van de Zonnedauwlaan met Heuvelsven slaan de lokale bewoners rustig een praatje met de mensen van de federale politie. De politie ontzegt wel de toegang tot fietsers en wandelaars die via het bos naar Opoeteren of As willen.

De helikopter cirkelt intussen niet meer boven het bosgebied aan Heuvelsven. De drone van de speciale eenheden van de federale politie is daarna het luchtruim ingestuurd. Die drone is kort voor 18 uur aan de Zonnedauwlaan aan de grond gezet, maar snel weer de lucht ingestuurd.

Jürgen Conings. ©  RR

Het is niet de eerste keer dat de politie in Lanklaar zoekt, zaterdagavond rond 21 uur was er al een korte zoeking van politie en militairen in de bossen van Lanklaar in de buurt van de Hoeveweg en de Litzberg. Ook toen zonder resultaat.

Zondagnacht, kort na middernacht, arriveerden dan enkele voertuigen van de speciale eenheden van de federale politie in het gehucht Stalken in Zutendaal. Ook toen was de helikopter van de federale politie aanwezig. Rond 2 uur verdwenen de helikopter en politie-eenheden weer.

Het federaal parket kan weinig elementen prijsgeven over het onderzoek naar de terreurverdachte Conings, die sinds maandag 17 mei voorlopig van de radar verdwenen lijkt. Grootschalige sweepings in afgebakende zones in het Nationaal Park Hoge Kempen leverden tot nu toe geen resultaten op.

LEES OOK. Defensieminister Dedonder na bijna twee weken Jürgen Conings: “We hebben extremisme veel te lang geduld” (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen