Direct naar artikelinhoud
NieuwsTelevisie

▶ ‘We zijn hier allebei héél emotioneel van’: crowdfunding voor koppel uit ‘Huis gemaakt’ levert al meer dan 112.000 euro op

Harry en Jerina grepen naast de winst, maar veroverden wel de harten van tv-kijkend Vlaanderen.Beeld VTM

De finale wonnen ze niet, maar Huis gemaakt-deelnemers Harry en Jerina mogen nu toch nog hopen op hun droomhuis. Een crowdfundingactie voor het koppel uit Kortrijk leverde tot nu toe al meer dan 112.000 euro op, en het bedrag blijft aantikken. Harry en Jerina kunnen nog steeds niet geloven hoeveel mensen hun een warm hart toedragen, en bedanken iedereen voor de steun.

Het koppel bedankt in onderstaande video de vele fans die geld hebben gestort

Video wordt geladen...

Harry Descamps (26) en Jerina Malfait (29) stapten als onervaren klussers in het avontuur. Zeven maanden zwoegen en zweten in het Kortrijkse rijhuis dat het VTM-programma voor hen uitgekozen had, volstonden niet om hun droomhuis te winnen. Maar het sympathieke koppel won wel de harten van tv-kijkend Vlaanderen, zo blijkt nu.

Marnik De Clercq (31) en Dorien De Loore (31) uit Borgerhout - wildvreemden voor het koppel uit Kortrijk - startten een crowdfunding om Harry, Jerina en hun twee kinderen een hart onder de riem te steken. Het doel van 20.000 euro was dezelfde dag al behaald. Intussen staat de teller al op meer dan 108.000 euro.

Een opsteker, want met te weinig spaarcenten op hun rekening konden Harry en Jerina geen lening aangaan om het huis zelf te kopen zodra het op de immomarkt komt. “Het was een harde noot om te kraken”, zegt Harry daarover aan Het Laatste Nieuws. “Twee weken geleden waren we nog aan het stressen over de deadline, en plots is het afgelopen. Ik had niet verwacht dat het zo hard zou binnenkomen. Deze woning is vanaf de eerste dag in ons hart geslopen, het is echt ons verhaal geworden. Daarom is het zo moeilijk het huis te moeten afgeven.”

Met het geld van de crowdfunding heeft het koppel nu toch een basiskapitaal om een lening aan te gaan voor hun gerenoveerde pand. “Dit is ongelooflijk”, reageren Harry en Jerina. “De liefde van de mensen is zo groot, we vallen ervan omver. We zijn zo dankbaar dat we het niet kunnen bevatten.”

Ook voor het andere koppel dat naast de winst greep in Huis gemaakt, Kenny en Amber, is overigens al een crowdfunding opgezet. Die staat voorlopig op ruim 21.000 euro.

Harry en Jerina in de tuin van hun droomwoning, met presentatrice Dina Tersago.Beeld VTM