©  DBA

 © Isosport

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Antwerp neemt afscheid van Frank Vercauteren: “Geen commentaar”

Afgelopen weekend werd uiteraard ook Frank Vercauteren (64) ingelicht door Antwerp dat Priske de nieuwe coach werd. Maar voor Vercauteren was dat geen verrassing meer. Het was al een tijdje duidelijk dat beide partijen uit elkaar zouden gaan.

LEES OOK: Brian Priske: “Trainer worden van Antwerp past perfect binnen mijn ambities”

Het nadeel voor Vercauteren was dat hij in een woelige periode arriveerde, na het vertrek van Ivan Leko en terwijl Luciano D’Onofrio intern onder vuur lag. Hij schrok zich vlak na zijn komst al een hoedje, toen hij zag hoe de club naast de belangrijkste transfertargets greep. Met de terugkeer van Lamkel Zé stelde hij ook een vervelende tweespalt in de groep vast, tussen de voornamelijk Vlaamse en de Afrikaanse kliek. Het werkklimaat vond hij allesbehalve ideaal.

Vervolgens was het voorzitter Paul Gheysens die zich - net als menig supporter - vragen stelde, toen bleek dat het voetbal van Vercauteren - een stuk verdedigender dan dat van Leko - niet meteen voor vuurwerk zorgde. Ook verscheidene spelers gingen zich steeds meer ergeren aan Vercauterens manier van spelen en werken - ze vonden hem te conservatief en onpersoonlijk.

LEES OOK: Kampioen in eerste jaar als T1: wie is nieuwbakken Antwerp-coach Brian Priske?

De meer dan degelijke resultaten verbloemden veel, maar toen ook die wat stokten, kon niks Vercauteren nog redden, ook de derde plaats niet. Maar of hij dat zo erg vindt? Hij keert nu terug naar zijn gezin in Rusland. Praten zal hij later nog wel eens doen, maar voor nu: “Geen commentaar, zoals gewoonlijk.”

Antwerp had via Twitter wel al een afscheidsboodschap klaar: “Frank nam als coach het roer over in moeilijke omstandigheden en loodste de ploeg naar een knappe derde plek in de eindstand! Royal Antwerp FC is Frank Vercauteren bijzonder dankbaar en wenst hem veel succes toe”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.