Direct naar artikelinhoud
NieuwsRode Duivels

▶ Bondscoach Roberto Martínez: ‘Geen operatie voor De Bruyne, we stomen Witsel klaar voor derde match’

Kevin De Bruyne moest tijdens de Champions League-finale naar de kant met een neus- en oogkasbreuk.Beeld Getty Images

De Rode Duivels verzamelden vandaag in Tubeke. En dus sprak ook Roberto Martínez de pers toe. De bondscoach bracht daarbij hoopvol nieuws over de blessures van Axel Witsel en Kevin De Bruyne, die wel onzeker is voor de openingsmatch tegen Rusland. 

Video wordt geladen...

Het eerste positieve nieuws: Kevin De Bruyne moet niet geopereerd worden na zijn neus- en oogkasbreuk die hij opliep in de Champions League-finale. “Zijn programma is veranderd, omdat hij de komende zeven dagen niet echt kan rusten, maar vooral tests zal moeten ondergaan.”

“Of we hem meteen kunnen gebruiken tegen Rusland? Dat kan ik nog niet zeggen. We moeten voorzichtig zijn met hem. Pas na een vijftal dagen zullen we een duidelijk beeld hebben. Toch zie ik het rooskleurig in. Ik voel nu al meer vertrouwen dan meteen na de finale.”

Axel Witsel blijft volgens de bondscoach dan weer grote progressie boeken. Het doel voor Witsel: invallen in de derde groepsmatch tegen Finland. Martinez: “Axel werkt al een langere periode zeer goed, maar hij moet nog altijd enkele fases afwerken: matchritme opdoen, elf tegen elf spelen. Hij zal alleszins niet meespelen in de oefenmatchen en in de eerste twee groepsmatchen. We hopen dat hij volledig fit is in de derde groepsmatch (tegen Finland op 21 juni, red.). We bekijken het dag per dag, maar hij ligt voor op schema. We leggen hem alvast geen extra druk kop.” 

En dan is er nog het derde zorgenkind: Eden Hazard. Zelf kondigde de kapitein al aan dat hij misschien nog individueel moet trainen. “Het is belangrijk dat hij er vandaag vanaf de eerste dag bij is”, aldus Martínez. “Nu kunnen we samen opbouwen. Daarvoor dienen de oefenwedstrijden. Die zullen belangrijk zijn voor sommige spelers, waaronder Eden. Hij ziet er alleszins fit en positief uit.”

Martínez: ‘We stomen Witsel klaar voor derde groepsmatch’

Video wordt geladen...