Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Gregory Van Gansen / Photo News

REPORTAGE. Bij petanqueclub De Prutsers is iedereen al minstens één keer gevaccineerd: “Enige afstand die we meten, is om te weten wie wint”

Een politiepatrouille rijdt voorbij een groepje senioren in het Antwerpse Rivierenhof. “Twee weken geleden zouden de agenten nog zijn uitgestapt om ons erop te wijzen dat we onze mondmaskers goed moeten opzetten”, zeggen ze. Maar aan de petanquebaan van De Prutsers lonkt de vrijheid. Want iedereen heeft hier al minstens één inenting gekregen. En dus knijpt de politie een oogje dicht en kunnen ze weer een balletje gooien zonder masker op. Houden ze zich helemaal niet meer aan de regels? En hoe gaan ze om met hun herwonnen vrijheid?  “Gaf mijn vriend me een kusje op de wang, dan hield hij zijn mondmasker aan. Nu durven we alweer samen in de zetel te zitten”.

5 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Echt niet het goede voorbeeld, na één prik ben je maar gedeeltelijk beschermt, bij de Indiase variant bijvoorbeeld maar 33%, zowel met Pfizer als met Astra. Kan m'n die simpele regels nu echt niet in acht nemen tot de meerderheid zijn vaccins heeft gehad.
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Een groepje beetweters te samen, iedereen weet wat de regels zijn maar zij niet, tot ze in het ziekenhuis belanden, 't zal wel weer door een ander komen zeker.
  • Kris Leynen

    3 jaar geleden
    Schande, dus als jongeren (die niet ziek worden en alles hebben moeten stoppen) samen staan krijgen ze een boete en dit clubje mag zich boven de wet stellen omdat ze 1 inenting gekregen hebben. Knap staaltje van vergoelijken voor egoïsme
  • luc vandegaer

    3 jaar geleden
    Daar moet je nu echt fier op zijn, 't is niet omdat je gevaccineerd bent dat je niet meer besmettelijk bent voor je omgeving én de vaccinatie geeft geen 100% zekerheid. Is dat nu echt zo'n straf om dat mondmasker te moeten dragen ?
  • Regina Blanckaert

    3 jaar geleden
    Ik dacht toch dat ook gevaccineerden zich nog aan de regels moesten houden,zo zie je maar nog maar 1 prik en ze gedragen zich al roekeloos,precies of hun kan niets meer gebeuren,