Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
© Gregory Van Gansen / Photo News

Minstens tien jaar tijd nodig om natuur te herstellen na brand Brecht

Brecht/WuustwezelHet zal minstens tien jaar en vijf miljoen euro vergen om de zwaar beschadigde natuur op en rond het militaire domein van Brecht te herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt na de eerste analyses van INBO en Natuur en Bos. Burgemeester Sven Deckers (N-VA) reageert opgelucht. “Tevreden dat ze hier écht werk van willen maken.”

17 reacties

  • karel daneels

    3 jaar geleden
    laat de natuur daar gewoon zijn gang gaan die zal zich wel herstellen op haar manier en daar heb je geen miljoen voor nodig of moet er weer geld in bepaalde zakken verdwijnen
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    en wat als die brand was veroorzaakt door een bliksem inslag? want dat kan niet meer als je de leiders hoort spreken.
  • marc castermans

    3 jaar geleden
    Het overheidsbeslag is in ons land meer dan 50%, het hoogst in de wereld. De return is armtierig en dus is het terecht dat als de overheid fouten maakt, ze die ook vergoed. Dat het nu net de federale regering is en meer specifiek Defensie die opdraait voor die kosten, doet niks terzake. Bij deze heeft Demir overschot van gelijk.
  • Benny Deridder

    3 jaar geleden
    Wanneer wordt het eindeloze besparingsbeleid eens aangeklaagd Demir ? Door eindeloze besparingen op de werking van de overheid, deinen we langzaam af naar een ontwikkelingsland. Denk maar aan brokken beton die van de bruggen vallen enz .
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    in mijnen hof heeft de natuur de afgelopen weken ook zijn gang gegaan... op enkele weken tijd is er een enorme biodiversiteit ontstaan: paardenbloem, boterbloem, distel, netels, margrieten, madeliefjes, klaver, verschillende grassoorten, en nog tal van andere plantensoorten waar ik niet eens de naam van ken... en samen met al deze flora is en ook een rijke fauna gekomen: mollen, egels, muizen, kruipende insecten, vliegende insecten, vogels,... en dat allemaal gratis...