Direct naar artikelinhoud
NieuwsGent

14-jarig meisje stapt uit het leven na groepsverkrachting in Gent, 5 tieners opgepakt

De feiten vonden plaats op de Westerbegraafplaats in Gent.Beeld Wannes Nimmegeers

Een meisje van 14 uit Gavere is op een begraafplaats in Gent aangerand en verkracht, enkele dagen daarna is ze uit het leven gestapt. De politie pakte vijf tieners op, waarvan twee meerderjarig. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

De feiten dateren van 15 mei. Een meisje van 14 uit Gavere sprak die dag af met een jongen in Gent, op de Westerbegraafplaats. Ook vier andere tieners daagden op. Later zal blijken dat het meisje is aangerand en verkracht. De daders filmden de verkrachting en verspreidden die beelden op sociale media, beelden die het slachtoffer nadien ook zelf te zien krijgt. Vier dagen na de afspraak op het kerkhof stapt ze uit het leven.

Het zijn de familieleden van het meisje die de beelden ontdekten via haar sociale media en vervolgens de politie verwittigden. Op basis van de beelden kon de politie vijf daders op het kerkhof plaatsen op het moment van de feiten, waarvan twee meerderjarig. Het Gentse parket verklaart aan Het Nieuwsblad dat de drie minderjarige jongens werden geplaatst, de twee meerderjarigen zijn aangehouden. Het gaat om verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen en verspreiden van foto’s die de persoonlijke integriteit in gevaar kunnen brengen. Met als bezwarende omstandigheid dat de feiten tot de dood van het slachtoffer hebben geleid.

‘Als het niet was gebeurd, dan was mijn dochter er nog geweest. Dan had ze bij een therapeut gezeten’, getuigt de vader van het slachtoffer. Ze zou al enige tijd geworsteld hebben met problemen. Dit was “de druppel”.