De Oostenrijkse minister van Integratie Susanne Raab.
Volledig scherm
De Oostenrijkse minister van Integratie Susanne Raab. © Instagram

Oostenrijkse minister van Integratie slikt kritiek voor haar ‘kaart van politieke islam’

De Oostenrijkse minister van Integratie Susanne Raab krijgt de nodige kritiek te slikken naar aanleiding van haar zogenaamde ‘kaart van politieke islam’. Op de kaart staan 623 moslimorganisaties, verenigingen en moskeeën en hun hoofdkantoren in Oostenrijk. "Dit gaat geenszins over een algemene achterdocht tegen moslims", zei ze in de Duitse krant Die Welt. "Het gaat om de gezamenlijke strijd tegen de politieke islam als voedingsbodem voor extremisme.”

11 reacties

  • Jos Brems

    3 jaar geleden
    Goed initiatief van de minister.
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    die deed het enige juiste .
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Deze mevrouw heeft duidelijk een punt. Als alles volgens de regels wordt gedaan, dan is er toch geen probleem? Er staat trouwens ook niet op de voordeur wie wel en wie niet radicaliserende verzen verspreiden. Godsdienstvrijheid moet er zijn maar als je ze zelfs niet in kaart mag brengen, in je eigen land? Trouwens, ze opereren allemaal onder dezelfde noemer, dezelfde God. De reactie vanuit deze gemeenschap zegt veel. Ze zouden net zelf de uitwassen moeten bestrijden.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Terecht goed gedaan. Waarom zou men dat niet in beeld mogen brengen? Islamitisch terrorisme staat nog steeds op de agenda. Dus daar zou men hier een voorbeeld aan moeten nemen.
  • Kristof Huybrechts

    3 jaar geleden
    Eindelijk iemand in Europa die actie onderneemt.