Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Pfizer mag meer coronavaccins produceren in België - Britten hebben dag met geen enkele coronadode

Het aantal opnames van mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Het streefgetal van maximaal 500 coronapatiënten op intensieve zorg om op 9 juni versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Deze week bereiken we ook een nieuw ‘vaccinatierecord’ in Vlaanderen met 607.000 prikken.

5 reacties

  • Dany Herman

    3 jaar geleden
    Driewerf hoera er komen veel spuitjes toe, alleen zijn de mensen op vakantie dju toch
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Het klinkt nobel om de patenten vrij te geven. Maar dat zou inderdaad wel eens in ieders nadeel uit kunnen draaien. Geen enkel bedrijf gaat nog de kost doen om zoals nu alles op alles te zetten en een vaccin te ontwikkelen als ze niet zeker zijn dat ze de hoge ontwikkelingskosten terug gaan krijgen én voldoende winst maken.
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    Ik twijfel toch of die cijfers nog echt gaan dalen als we zien wat er de voorbije 2 weken zich had afgespeelt in Brussel, Gent en aan de kust. Ik denk dat begin volgende week, ten laatste binnen 2 weken, de cijfers terug gaan stijgen.
  • Daan Roos

    3 jaar geleden
    Nog miljarden willen verdienen (voor enkele uitverkoren aandeelhouders) ondanks het feit dat ze van de overheden 3 miljard steun hebben ontvangen en op een product dat minder beschermt dan beloofd wordt.
  • Johnny L Verhoeven

    3 jaar geleden
    De ontwikkeling van een vaccin kost handenvol geld. Een patent is de enige garantie dat die investering rendeert. Als we nu de patenten vrijgeven, zullen we bij de volgende pandemie het zonder vaccin moeten doen.