Direct naar artikelinhoud
NieuwsCulinair

Sergio Herman stapt uit sterrenrestaurant The Jane

Sergio Herman stapt uit sterrenrestaurant The Jane
Beeld VTM

Topchef Sergio Herman stapt uit sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. Zijn zakenpartner Nick Bril wordt nu voor de volle honderd procent eigenaar. 

Sergio Herman verkoopt zijn aandelen aan zijn zakenpartner Nick Bril, de Nederlandse chef-kok met wie hij zeven jaar geleden The Jane opende. Het restaurant, dat in een kapel in het Antwerpse Groen Kwartier ligt, kreeg twee Michelinsterren en scoorde zelfs een 18 op 20 bij Gault&Milau. Ook is het lid van de club Les Grandes Tables du Monde. 

Herman hield zich sinds 2017 niet meer bezig met het dagelijkse gebeuren in The Jane. In de praktijk was het Bril die zich hierover ontfermde. De twee hebben elkaar ontmoet toen Bril op 19-jarige leeftijd werkte in Hermans restaurant Oud Sluis. 

“The Jane Antwerp heeft ons vanaf het eerste moment uitgedaagd, zowel creatief als culinair en ik kijk met trots terug op alles wat we hier bereikt hebben. Het is niet meer dan logisch dat Nick Bril met zijn talent en ondernemerschap verderzet wat hij de voorbije jaren in de praktijk al deed”, reageert Herman in een persbericht.

Nick BrilBeeld Jan De Meuleneir / Photo News
The JaneBeeld BELGAIMAGE