Gino toont een van de losgerukte vlaggenlijnen. © Ward Bosmans

Vandalen rukken Belgische wimpeltjes van Gino kapot: “Ik laat er me niet door afschrikken”

Willebroek -

Al drie volle dagen is Gino van Soest aan het werk om Belgische vlaggetjes te hangen in de Acacialei in Willebroek. Duizenden driekleurige wimpeltjes wapperen boven de straat en vanaf de dakgoot van elk huis gaan er wimpels tot aan de stoeprand. Maar toen hij maandag opstond merkte Gino dat vandalen een aantal vlaggenlijnen hadden afgescheurd. “Ik was teleurgesteld, maar ik laat er mij niet door afschrikken. Integendeel!”

Ward Bosmans

Bijna 8 kilometer aan vlaggetjes hangt Gino omhoog. © Ward Bosmans

“Ik schat dat ik dit jaar zal uitkomen op bijna acht kilometer aan vlaggetjes”, zegt Gino. “Met het WK in 2018 was het nog ‘maar’ vier kilometer, maar nu hang ik ze aan steeds meer huizen. Ik probeer altijd beter te doen dan de keer voordien. Ik ben nog lang niet klaar. Er komen bijvoorbeeld nog grote vlaggen van alle deelnemende landen.”

Gino neemt dit initiatief helemaal alleen en hij betaalt ook alle vlaggetjes en benodigdheden om ze op te hangen. “Uiteraard was ik teleurgesteld toen ik zag dat iemand enkele vlaggenlijnen had losgerukt. Ik vind het heel kleintjes dat iemand zoiets doet, maar het zal mij niet tegenhouden. Wie ik denk dat het gedaan heeft? Geen idee, maar zeker niemand uit de buurt. Iedereen is zeer blij met het initiatief. Het brengt de buurt bij elkaar. Als de Belgen spelen en het is mooi weer, dan zet ik zelfs een TV op mijn oprit en mag iedereen komen kijken. Gisteren was er nog een kleine jongen die kwam vragen waar ik die vlaggetjes had gekocht omdat zijn vader er ook wou hangen. Ik heb hem gevraagd waar hij woonde en ik ben zelf hun huis gaan versieren. Het bleek om een Paraguyaanse familie te gaan die hier nog niet zo lang woont.”

Gino inspireert ook inwoners van andere straten. Iets verderop, in de Berkenlei, is ook iemand wimpeltjes omhoog aan het hangen. “Acht, het maakt de buurt gezelliger. Toen vorig jaar bleek dat Tomorrowland niet mocht doorgaan, hebben we het in onze hof georganiseerd. We hebben een tuinschutting weggenomen zodat we toch aan de coronamaatregelen konden voldoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER