Ihsane Haouach en Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Ihsane Haouach en Georges-Louis Bouchez. © BELGA

MR-voorzitter Bouchez furieus op coalitiepartner Ecolo na aanstelling regeringscommissaris met hoofddoek

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is er niet over te spreken dat Ecolo-staatssecretaris Sarah Schlitz een regeringscommissaris heeft benoemd bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) die een hoofddoek draagt. Volgens Bouchez druist die beslissing in tegen de neutraliteit van de staat en is ze ingegeven door electorale overwegingen. Het kabinet-Schlitz benadrukt dat alle procedures correct zijn gevolgd, maar dat de regeringscommissaris vooral de juiste vrouw op de juiste plaats is.

29 reacties

  • Chris Hom

    3 jaar geleden
    Religie is de basis van vele oorlogen. Bouchez heeft gelijk, Ecolo begaat een blunder en schendt de neutraliteit.
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Stel je eens voor, we krijgen straks een nieuwe premier, en die nieuwe premier is een katholiek nonneke met een kamerbrede nonnekeskap zoals ze die 100 jaar geleden droegen. En zij zit uiteraard elke vergadering voor, en ter inleiding gebruikt ze een loodzware ijzeren voorhamer. En ze bonkt daarmee telkens eens goed op tafel. En ze draagt uiteraard het kruis van Christus op haar borst, of beter gezegd op haar borsten, want ze zal er wel twee hebben. Ik vraag me af, hoe gaan we daarmee om?
  • Marc BAPTIST

    3 jaar geleden
    Bouchez heeft overschot van gelijk. In ondermeer het onderwijs werden religieuze symbolen jaren geleden al geweerd, juist om het pluralisme en openheid te vrijwaren. Het zou dus absurd zijn iemand met een uitgesproken zichtbare religie juist voor dergelijke functie aan te stellen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Bouchez ziet er ook niet neutraal uit. Hij ziet er uit als een westerse mondaine liberaal. Niet het uiterlijk van een ambtenaar moet neutraal zijn maar zijn werk. Wat heb je aan een islamitische fundamentalistische ambtenaar die in westers maatpak met stropdas discrimineert.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Bouchez roept regelrecht op tot haat, graag een veroordeling aub.