Strijd om een erfenis van 589 miljoen euro: Belgische fiscus aast op nalatenschap burggravin AB InBev

De fiscus heeft het gemunt op de erfenis van de in 2008 overleden burggravin Amicie de Spoelberch, een historische aandeelhouder van biergigant AB InBev. De erfgenamen betwisten de claim en tekenen verzet aan. Het dossier leest als een heuse soap, met verraad in de familie, miljoenenzwendel en een vals testament.

5 reacties

  • jean battheu

    3 jaar geleden
    Ze gaan op die zaak ne slimme moeten zetten hoor want geraak daar maar uit !
  • Gerda B

    3 jaar geleden
    Het is geld waar ze voor gewerkt heeft, btw, belastingdienst had moeten claimen toen ze nog leefde, ze nu door de modder trekken is makkelijk ze kan zich niet verdedigen. Vind dat de staat veel te veel erfenissen rechten opeisen de dode heeft sowieso heel hun leven belastingen voldaan , NEEN de staat heeft geen Recht op erfenissen das legale diefstal.
  • marc Deglin

    3 jaar geleden
    13 jaar oud dossier ? zoveel tijd krijgt een gewone burger niet , maar ja , toen was dehaene nog bestuurslid.
  • John Doe

    3 jaar geleden
    120% belasten! Als auto's 120% kunnen afgetrokken worden, kan dat ook!
  • Kris Franceus

    3 jaar geleden
    De meeste eigenaars van ondernemingen - zgn. zelfstandigen - maken er een ‘sport’ van om geen belastingen te betalen (waardoor alle andere en eerlijke mensen meer moeten betalen) maar staan steeds - zoals nu bij Corona - op de eerste rij om zich door de ‘staat’ te laten ondersteunen… Hopelijk betaalt deze brouwersfamilie deze keer wél eens belastingen!