Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Vlaanderen trekt geld uit voor democratische transitie in Wit-Rusland

Vlaanderen trekt 50.000 euro uit voor het International Strategic Action Network for Security (iSANS). "Deze Wit-Russische organisatie speelt vanuit Polen een belangrijke rol in de democratische transitie van Wit-Rusland en staat dicht bij de oppositie van activiste Svetlana Tisjanovskaja", zei minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement na vragen van Gwendolyn Rutten (Open Vld), Annick Lambrecht (Vooruit), Johan Deckmyn (Vlaams Belang) en Karl Vanlouwe (N-VA).

5 reacties

  • Mireille Vergauwen

    3 jaar geleden
    Waar houden ze zich mee bezig! Weten wij veel of diegenen die weeral geld krijgen “Democraten” zijn ? Geldverspillers!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    En de geldmachine draait maar verder ,we zullen de gaten wel vullen met nieuwe belastingen.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Zorg er eerst eens voor dat in Vlaanderen de democratie hersteld wordt .Hierzijn meer en meer mensen afhankelijk van de voedselbanken en dat boeit u blijkbaar geen fluit.U deelt geld uit dat er niet is en laat de bevolking opdraaien voor een gigantische schuldenberg.
  • Paul De Mol

    3 jaar geleden
    Wat moet Vlaanderen zich gaan moeien met de democratie in Wit-Rusland? Wit-Rusland heeft een democratisch verkozen leider. Bevalt hij ons niet? Daar kunnen we niets aan doen. Dat is de keuze van de Wit-Russen alleen. Vlaanderen, België, Nederland, Spanje, (vul maar verder in), hebben niet eens een verkozen leider. Waar is dan de democratie?
  • Jan Deblaere

    3 jaar geleden
    1 april was 2 maanden geleden. En Jambon gaat de Wit-Russische ambassadeur uitnodigen. Waarom ? Het buitenlands beleid is toch een federale materie dus waar bemoeit Jambon zich mee ?