Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty

Onze opinie. Hoe kan het dat jongeren het oké vinden om een meisje te verkrachten en daar dan mee uit te pakken op sociale media?

Het zal je kind maar zijn. Een meisje, veertien jaar jong, is verkracht door een groep jongens. Een meisje, veertien jaar jong, moest daarna leven met de beelden van die misdaad op het internet. Dat wilde ze niet. Een meisje, een kind nog, is geraakt in de essentie van haar zijn. Het is een stomp in de maag. Maar ze is niet alleen. 

27 reacties

  • Fanny Konings

    3 jaar geleden
    Wanneer de justitie geen neen, normen noch waarden herkennen
  • pascal de groote

    3 jaar geleden
    4.664 aangiftes hé mensen dat zijn hallucinante cijfers! dat is dan enkel nog de groep die durft de stap te zetten om aangifte te doen.
  • San Pauwels

    3 jaar geleden
    Sommige jongeren zijn nauwelijks opgevoed. Opvoeden betekent nee zeggen tegen wensen of verzoeken die niet kunnen worden ingewilligd en daar knelt vaak het schoentje. Sommige ouders geven toe aan de grillen van hun kinderen: alles kan en mag. Een peuter kan je al duidelijk maken: nee is nee.
  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    Als na twee jaar slachtoffers nog in de kou blijven staan, schort er wel degelijk iets aan de opvolging van deze dossiers. Geen veroordelingen komt bij de bevolking over alsof er niets is gebeurd terwijl jonge levens verwoest zijn, weer een falen van onze politiekers
  • Sonja Desruelles

    3 jaar geleden
    Als straf opsluiten en chemische castratie ,de enige oplossing bij dat soort