Shutterstock / OlesyaSH
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / OlesyaSH

Een lekker rood stukje sjoemeltonijn? “Laat je niet verleiden door kortingen”

Wie graag geniet van een stevige moot tonijn, vertrouwt maar beter niet blindelings op de mooie rode kleur. Gesjoemel met de vis blijkt schering en inslag, ontdekte ons Federaal Voedselagentschap. Zij namen vorig jaar 80 ton tonijn in beslag. Hoe wordt er geknoeid met de vis, hoe gevaarlijk is dat voor de consument en waar moet je op letten? “We willen dat de consument zich bewust wordt van wat hij of zij koopt.”

16 reacties

  • Elisa deJong

    3 jaar geleden
    wij mensen, maken de prachtige schepping zelf kapot. dom ondoordacht gedrag. Ik eet ook geen talapia en zalm. het verschil met echte zalm is mega. Maar ook die eet ik hoegenaamd nooit. Als iedereen een beetje doet helpt het mss. maar ik denk dat het al te laat is. het is al over 12 uur... onze eigen schuld
  • Tom Leyssens

    3 jaar geleden
    Stoppen met te jagen op tonijn voor minstens 10 jaar
  • KRISTOFF JOOSENS

    3 jaar geleden
    Het FAVV laat supermarkten toe om vlees, vis en gevogelte te verkopen zonder dat de herkomst bekend is. Uw lokale handelaar word daarvoor onmiddellijk gesloten. Supermarkten vallen onder luxe producten en niet onder voeding. En is er maar 1 verantwoordelijke voor deze toestanden en dat is de consument zelf.
  • Paul Bogaerts

    3 jaar geleden
    Zolang ge niet bereid bent om een eerlijke prijs te betalen voor uw voedsel, draaien ze u de goorste dingen in uw lijf.
  • Thérèse Reczkowski

    3 jaar geleden
    Geldzucht primeert niet ver zoeken dat er heel veel kankers zijn