ANP Kippa
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Kippa

Jan Smit over zware burn-out die zijn leven van de rails stootte: “Ik heb het eerst aan Christoff verteld. Hij zat op diezelfde trein”

ShowbizzOp zijn 10de begon hij te werken, 300 dagen per jaar was hij niet thuis. Eigenlijk is het niet verwonderlijk dat Jan Smit (35) anderhalf jaar geleden slachtoffer werd van een zware burn-out, waarvan hij nu pas is bekomen. “In therapie kom je jezelf tegen. Je moet de bodem bereiken voor je terug recht kan krabbelen”, zucht hij tijdens een uitgebreid gesprek met Dag Allemaal. “Gelukkig had ik steun aan mijn collega Christoff, die hetzelfde meemaakte als ik. Dankzij hem heb ik nu een buitenverblijf in Spanje.”

  1. KIJK. Joost Klein geeft verrassingsoptreden in Malmö en hele club gaat uit z’n dak
    Play
    Muziek

    KIJK. Joost Klein geeft verras­sings­op­tre­den in Malmö en hele club gaat uit z’n dak

    Zanger Joost Klein (26) heeft zondagavond in Malmö songfestivalfans getrakteerd op een verrassingsoptreden. De Nederlandse inzending dook plots op in de Euroclub, waar fans, delegaties en pers van het Eurovisiesongfestival elke avond kunnen feesten. Af en toe komen er onverwachts deelnemers optreden en nu was Joost Klein dus aan de beurt. De aanwezigen gingen helemaal uit hun dak. Wanneer Klein zich tussen het publiek begeeft, wordt het een groot feest.
  2. Achter de schermen bij de stemming van het Songfestival: “Natuurlijk gaat Joost Klein punten krijgen van België”
    PREMIUM
    Muziek

    Achter de schermen bij de stemming van het Songfesti­val: “Natuurlijk gaat Joost Klein punten krijgen van België”

    Dat douze points krijgen synoniem staat met nagelbijten en stomverbaasde gezichten, merkt u tijdens het Songfestival. Volgende week gaat de liedjeswedstrijd opnieuw van start, in het Zweedse Malmö. Onze kandidaat Mustii hoopt met ‘Before The Party’s Over’ te overtuigen, Nederland stuurt Joost Klein en zijn ‘Europapa’ de arena in. Maar hoe haalbaar is het voor twee kleine garnalen om überhaupt punten te krijgen? Stemmen bepaalde landen alleen op elkaar? Of erger nog: proberen enkele naties vlakaf de boel te belazeren? Wij vroegen het aan Songfestivalkenners André Vermeulen en Jasper Van Biesen. “Sommige landen zullen elkaar nooit de hoogste score gunnen.”