Premier De Croo aanwezig op wake voor slachtoffer groepsverkrachting: “We moeten zorgen dat we veel sneller kunnen optreden”

GentOnder de Stadshal in Gent is woensdagavond een stille wake gehouden voor het 14-jarige meisje uit Gavere dat na een groepsverkrachting uit het leven stapte. Er kwam een honderdtal mensen opdagen, onder hen premier Alexander De Croo. De herdenking verliep heel sereen. 

  1. MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholomeus (52): “Al die goeie restaurants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholo­meus (52): “Al die goeie restau­rants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”

    Gentenaar Wim Bartholomeus (52) leeft voor de muziek. Officieel is hij ere-advocaat, maar hij kiest resoluut voor een bestaan op de planken. Hij heeft het van geen vreemden, hij is de zoon van de levende legende Willy Bart, die in zijn gloriejaren het voormalige café Den Tartuffe tegenover het stadhuis platspeelde met zijn Café Chantant. Wim is daarnaast ook bassist bij Biezebaaze en The A-Ties, lijkt altijd goedgezind en zit vooral nooit om ‘wat aangebrande klap’ verlegen. “We gaan het niet over politiek hebben, maar de uitbreiding van het fietspadennet: dat hebben ze nu wel nekeer goed gedaan.” Dit is zijn Gent.
    Gent
  2. Meisje (14) stapt uit het leven nadat daders beelden online verspreiden van verkrachting - Burgemeester: “Shock voor onze gemeente”
    Gent/Gavere

    Meisje (14) stapt uit het leven nadat daders beelden online versprei­den van verkrach­ting - Burgemees­ter: “Shock voor onze gemeente”

    Vijf tieners, onder wie drie minderjarigen, zijn opgepakt nadat ze samen een veertienjarig meisje hadden verkracht op een kerkhof in Gent. Het vijftal had beelden gemaakt van de aanranding en deze verspreid via sociale media. Het slachtoffer stapte enkele dagen later uit het leven. Drie minderjarigen zijn intussen geplaatst, twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De burgemeester van Gavere, Denis Dierick, spreekt over een “shock voor de gemeente”.