Direct naar artikelinhoud
VideoBen Weyts

► Minister Ben Weyts ‘schiet’ op Kristof Calvo, Groen reageert verbolgen

'Shooting Stars' op Goplay.Beeld Play4

In een nieuw online programma op Goplay opent onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) het vuur op een ballon waarop het gezicht van kamerlid Kristof Calvo (Groen) afgebeeld staat. Groen is niet spreken over de timing van de video, net nu er bedreigingen zijn geuit aan het adres van politici en virologen door de gewapende militair Jürgen Conings. ‘Is dit normaal?’

Bekijk hieronder het fragment:

Elke week ontvangen de heren van Supercontent - zo heet het YouTube-kanaal van Pieterjan Marchand en Jeff Bronder - een bekende gast in hun schietkraam. In het ludieke Goplay-programma Shooting Stars krijgen de in totaal vijf BV’s enkele dilemma’s voorgeschoteld, waarop ze moeten antwoorden door de ballon in kwestie kapot te schieten. Recent kwam Ben Weyts langs.

Hij krijgt in het programma ‘de kans om politieke opponenten neer te knallen’. Naast Kristof Calvo staan ook Conner Rousseau (Vooruit), Hilde Crevits (CD&V), Alexander De Croo (Open Vld) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Wanneer de vraag wordt gesteld: “Welke polititcus kan het minste drinken?”, reageert de onderwijsminister door de ballon van Calvo neer te schieten. 

“Die Calvo moest er van in het begin aan”, grapt de minister na raak te schieten.

De ‘doelwitten’.Beeld Play4

Onder meer bij Groen wordt verbolgen gereageerd op het fragment. ‘Is dit normaal?’ vraagt Groen-Fractieleider Björn Rzoska zich af op Twitter. “Het ergste wat je in de politiek kan doen, is een geweer nemen en schieten op collega’s. Zelfs al was het maar voor de grap. Voor een ramp heb je maar één trigger én een persoon nodig.”

Ook Sammy Mahdi (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie, is niet opgezet met de stunt. “Degoutant”, reageert hij op Twitter. “Hier is niets grappig aan, al zeker niet in de huidige context. Een gewelddadig politiek klimaat creëert een gewelddadig maatschappelijk klimaat.”

Twitter bericht wordt geladen...