Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Parlement reikt oplossing aan voor dubbele aanrekening netkosten zonnepaneleneigenaars

Er ligt een oplossing klaar voor eigenaars van zonnepanelen die door de afschaffing van de virtueel terugdraaiende teller geconfronteerd worden met hoge afrekeningen en een dubbele aanrekening van het gebruik van het elektriciteitsnet. Een voorstel dat energieregulator VREG de mogelijkheid geeft om tarieven met terugwerkende kracht aan te passen en betrokken verbruikers te compenseren is woensdag goedgekeurd in het Vlaams Parlement.

5 reacties

  • Geert Roeyaert

    3 jaar geleden
    Heb in 2016 zonnepanelen geïnstalleerd en heb hiervoor geen enkele subsidie ontvangen, kostprijs 5000 Euro en tot op heden misschien 1600 euro bespaard, blijft nog 3400 euro te gaan en binnen enkele jaren een andere omvormer installeren wegens kapot, dus degene zonder zonnepanelen kom hier dan verkondigen dat jullie er voor opdraaien, wij betalen jaarlijks tussen de 300 a 350 euro en dat voor het gebruik? van het net!
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Als mensen met zonnepanelen nu eens zelf zorgen voor opslagcapaciteit dan was er geen probleemmet terugwerkende meter maar je gebruikt wat je hebt en betaald voor wat je niet hebt. Electiciteitsmaatschappijen hebben je stroom niet nodig want soms worden zelfs windmolens stilgelegd anders wordt stroomte goedkoop word. Mensen zonder zonnepanelen betalen al jaren voor zonnepanelen waar ze niets aan hebben alleen maar omdat de regering het zo besliste Daar zou beter iets aan gedaan worden
  • Kurt Bourdeaux

    3 jaar geleden
    Dirk, velen onder ons deden alles zonder subsidies. Maar je moet niet 2 keer dezelfde kosten aangerekend krijgen. Dat veroordelen van zonnepanelen bezitters hoeft niet. We zijn al genoeg belogen.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Gebruik je eigen stroom van je panelen, en betaal wat je van het net gebruikt net als ieder ander. Vele studies wezen al uit dat zonnepanelen en windmolens onrendabel zijn en overbodig omdat je steeds backup-systemen moet hebben voor als de zon en wind ontbreken. Die backup systemen kan je niet even stilleggen en starten. Heel de waanzin van de overheid gaat ons over een paar jaar duur komen te staan.
  • dirk bogaerts

    3 jaar geleden
    En de mensen zonder zonnen panelen zijn weer het slachtoffer zij betalen al jaren meer om de subsidies te bekostigen van zij die wel zonnen panelen hebben. Wanneer gaat men deze meerkost compenseren.
  1. “Draagvlak aan diggelen geslagen”: zestig procent minder zonnepanelen gelegd

    “Draagvlak aan diggelen geslagen”: zestig procent minder zonnepane­len gelegd

    De felle commotie over de terugdraaiende teller doet veel mensen afzien van de plaatsing van zonnepanelen. In vergelijking met 2019 daalde het aantal installaties met 60 procent. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen donderdag. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) erkent dat het vertrouwen van de consument een fikse deuk heeft gekregen na het arrest van het Grondwettelijk Hof. Zij belooft werk te maken van een rechtszeker investeringskader en benadrukt dat het interessant blijft om te investeren in zonnepanelen.
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    59

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.