Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Thinkstock

ONZE OPINIE. Het hoofddoekendebat verdeelt de politiek, partijen, maar ook de samenleving

Zoals het monster van Loch Ness duikt het zogenaamde hoofddoekenverbod in publieke functies om de zoveel tijd op en weer onder. Dat was tien jaar geleden zo, dat is nu weer zo. Of het nu gaat over het dragen van een hoofddoek achter het loket of in de klas. We krijgen het de kop niet ingedrukt. Het debat verdeelt de politiek, partijen, maar ook de samenleving. 

16 reacties

  • claude degraeve

    3 jaar geleden
    Overal neutraliteit Dezelfde regels voor iedereen. Belgen hebben ook moeten inleveren, o.a kruisbeelden, hoed van St Niklaas, wijziging namen schoolvakantie, enz... Anderzijds moet ik dan denken aan die Afghaanse meisjes die helemaal bedekt moeten blijven. Wat zouden die gelukkig zijn om vrij te kumnen rondlopen.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Ze gaan lopen uit islamistische landen omdat ze onderdrukt worden en dan eisen ze hier dat we islamistische normen en waarden moeten aanvaarden,nog erger onze politie willigen hun eisen in wat een grap.Onze vrijheid wordt steeds meer ingeperkt om onze nieuwkomers te plezieren.Politici zijn gewoon dictators die beslissen in eigen voordeel ,de mening van de Belgen wordt niet eens gevraagd.Dewael verpast mijn stad zonder de burgers te kennen.Dat is de nieuwe wind van Vivaldi.
  • Wim Vermeeren

    3 jaar geleden
    Hoofddoek is ook cultureel. Straks mag er niks meer. Dat ze daar allemaal tijd voor hebben onze politiekers. Natuurlijk zijn de Vlaamse Leeuw fanaten het er mee eens...
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    In deze heeft Bouchez volkomen gelijk. Vroeger werden ook de kruisbeelden uit de school gehaald, heb je daar veel over gehoord? Maar het zijn altijd dezelfden die hun wil willen doordrukken en het dikwijls krijgen..
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Neutraliteit is wat moet geen symbolen of wat dan ook. Zo niet dan begint de miserie pas.