Het logo van TikTok.
Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van TikTok. © AP

1,4 miljard euro eisen ouders van TikTok: “Privacy is belangrijk”

Nederlandse ouders van kinderen die de populaire video-app TikTok gebruiken, dienen een schadeclaim van 1,4 miljard euro in tegen het bedrijf achter de app. Zij vinden dat de applicatie de veiligheid en de privacy van hun kroost niet goed beschermt. Privacy-experten geven uitleg bij die tekst en geven mee wat je als ouder kan doen om de privacy van je kind te beschermen.

6 reacties

  • Lisette Willems

    2 jaar geleden
    Zijn dat dezelfde ouders die hun kind een smartphone geven met data? Die niet weten wat/wie/waar naar hun kinderen kijkt? Het woord sexting niet kennen maar hun kinderen het wel doen om populair te zijn? Ik zou zeggen, ga eens voor de spiegel staan ma en pa en bekijk jezelf eens even. Hopelijk vraagt de advocaat een stevig loon, want deze mensen hebben geld te veel.
  • Marc Verdonck

    3 jaar geleden
    Poen scheppen terwijl de kinderen het minste van hun zorgen zijn. Zo kun je alles en iedereen voor de rechter dagen. Moest ik van TikTok zijn kregen ze een tegenproces van enkele miljarden euro. Ze kunnen misschien beginnen met hun kinderen op te voeden.
  • Jurgen Aerts

    3 jaar geleden
    Snel wat geld verdienen denken ze , hou ze wat beter in de gaten .
  • Karine Roeland

    3 jaar geleden
    Ben je als als ouder niet verantwoordelijk voor je kinderen? Ik heb de indruk dat ouders hopen dat er met hun kinderen iets gebeurd om dan een hoge schadeclaim te kunnen indienen en te krijgen. Het gaat bij velen niet om de veiligheid van hun kinderen, wel om er financieel beter van te worden.
  • Werner Peeters

    3 jaar geleden
    Verbied kinderen tiktok te gebruiken en het is opgelost. Toch niet moeilijk? Ouders hebben blijkbaar geen zin meer om hun kinderen op te voeden. Zie maar wat er allemaal gebeurd...