BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Brusselse regering heeft 20 dagen om zich over hoofddoekdossier te buigen

De Brusselse regering heeft op de ministerraad een constructief gesprek gehad over het dossier van de hoofddoekdracht bij de MIVB. “We hebben 20 dagen tijd” om een oplossing te vinden, klonk bij verschillende regeringspartners. Op de ministerraad van volgende week donderdag zou de knoop doorgehakt worden.

5 reacties

  • James Holden

    3 jaar geleden
    De staat moet religieus neutraal zijn. Geen religieuze symbolen voor geen enkele groep. Zo simpel is dat. Als je gelovig wil zijn, doe dat dan thuis en val er andere niet lastig mee.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Ik snap niet waarom hier terug over gediscussieerd moet worden. De staat is neutraal (geen enkele inmenging staat en kerk, secularisering?) dus idem dress-code. Ofwel doe je het zo ofwel moet je voortaan iedereen toelaten zijn/haar voorkeurskledij naargelang religie en levensovertuiging te dragen. Anders is dit positieve discriminatie jegens 1 geloofsbetuiging. In je vrije tijd doe je wat mij betreft wat je wilt, zolang het niet aanstootgevend is.
  • Jef Lois

    3 jaar geleden
    DeFi heeft hier overschot van gelijk houd je aan de regels en er is geen probleem om iemand aan te werven. Waarom moeten wij altijd maar meer gaan toegeven aan bep groepen en gelovigen? Je leeft hier en houd je aan de geldende wetten en regels
  • Paul Sempels

    3 jaar geleden
    Geen godsdienst symbool onze wetten zijn voor iedereen geen uitzonderingen
  • Bernard Loncke

    3 jaar geleden
    Geen enkel godsdienstig symbool past in openbare instellingen. Onze wetten zijn er voor iedereen en we mogen geen uitzonderingen toestaan. Ik ben dat hoofddoeken gedoe meer dan beu! Ook op straat zou het zelfs niet mogen. Dat ze zich aan ons land aanpassen of ophoepelen!