© Belga

© Belga

thumbnail: null

Lierse op één punt van Antwerp na ruime zege tegen Tubeke

Lierse heeft met overtuigende cijfers gewonnen van Tubeke. In eigen huis werd het 3-0. Tubeke moest na een saaie eerste helft met tien verder na onterecht rood voor Diallo. Op een kwartier tijd in de tweede helft zorgden De Belder (2x) en Joachim voor de doelpunten. Een opsteker voor Lierse want de Pallieters komen nu op één punt te staan van leider Antwerp dat bij Union gelijkspeelde. Volgend weekend staat dé kraker van 1B op het programma: Antwerp-Lierse.

Korte combinaties en veel inzet, zo was het eerste half uur. Lierse kon maar één echte kans afdwingen tegen een stug Tubeke, maar een schot van De Belder eindigde recht op Beunardeau. Tubeke pakte wel twee gele kaarten via Diallo en Touré en zeven minuten voor rust kreeg Diallo zelfs een tweede geel na een kopduel met Frans.

Beide spelers bleven even liggen – Frans moest een hoofdverband dragen – maar Touré had duidelijk zijn reputatie tegen en moest van het veld. Onterecht. Lierse kon nog dreigen, maar schoten van Masika en Ankomah konden de doelman van Tubeke niet bedreigen.

Tweede helft

Na een moeizaam begin in de tweede helft was de wedstrijd op twee minuten voorbij voor Tubeke. Nog voor het uur werkte eerst De Belder een voorzet van Masika knap af en meteen erna kopte Joachim op aangeven van Benson prachtig binnen. Een kwartier voor tijd kon De Belder zijn 20ste van dit seizoen maken na een scherpe voorzet van Masika. Het bleef 3-0.