Moeder van verdachte in zaak van groepsverkrachting meisje dient klacht in na doodsbedreigingen op sociale media

Bron: BELGA

De moeder van een van de verdachten van verkrachting van een meisje van 14 op een kerkhof in Gent, heeft klacht ingediend wegens bedreigingen. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. De verdachten, onder hen drie minderjarigen, en hun familie krijgen doodsbedreigingen nadat identiteitsgegevens gedeeld werden op sociale media.

De feiten vonden plaats op 15 mei op de Westerbegraafplaats in Gent. Het meisje uit Gavere had die dag met een vriend afgesproken maar er daagden nog vier andere tieners op. Het meisje zou aangerand en verkracht zijn en beelden ervan zouden via sociale media verspreid zijn. Het slachtoffer kreeg de beelden te zien en stapte vier dagen na de feiten uit het leven.

LEES OOK. Jacht op verdachten groepsverkrachting is geopend: ouders krijgen doodsbedreigingen en gegevens massaal gedeeld op sociale media

De politie kon vijf verdachten oppakken. Het gaat om drie minderjarigen en twee meerderjarigen. De twee meerderjarige verdachten werden aangehouden op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen of verspreiden van beelden van een persoon die een expliciete seksuele daad stelt en waarvan de persoonlijke levenssfeer geschonden kan worden. De raadkamer verlengde woensdagmiddag hun aanhouding.

LEES OOK. Vijf tieners verkrachten meisje (14) op kerkhof en verspreiden beelden, slachtoffer pleegt zelfmoord: “Mijn dochter zag haar wereld instorten”

Ook de minderjarigen worden verdacht van dezelfde feiten. Eén van hen werd geplaatst in het GFC (gesloten federaal centrum) De Grubbe in Everberg, de twee anderen in de jeugdinstelling van Wingene. De jeugdrechter in Gent verlengde woensdag de plaatsing in Everberg met een maand.

Bedreigingen

Nadat op sociale media identiteitsgegevens werden gedeeld van de tieners hebben verschillende verdachten bedreigingen gekregen, zo bevestigen advocaten van de verdachten. Ook de minderjarige verdachten werden geviseerd, hoewel het verspreiden van teksten of beelden waaruit de identiteit kan blijken van een minderjarige die vervolgd wordt of tegen wie de jeugdrechter een maatregel nam, strafbaar is.

De moeder van een van de verdachten heeft een klacht ingediend. “Dit betreft een klacht aangaande berichten die op de sociale media zouden circuleren. Over de inhoud van de berichten en de kwalificatie van eventuele strafbare berichten kunnen we geen informatie geven, want die maken net het voorwerp uit van het onderzoek. Gelet op het geheim van het onderzoek kunnen we niet meer details geven. We onderzoeken de zaak”, zegt het Oost-Vlaamse parket. Over het lopende onderzoek rond de zedenfeiten op het kerkhof wordt geen informatie gegeven.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen