Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA). © Photo News

Minister van Wonen krijgt standje: “Beloofde relance sociale woningbouw blijft ver onder verwachtingen”

De middelen die de Vlaamse regering voorziet voor sociale woningbouw blijven onderbenut. Dat zegt Vlaams parlementslid Maxim Veys (Vooruit). Uit een antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) blijkt dat er dit jaar 200 miljoen euro aan sociale woningbouw is uitgegeven. "Dat is amper 12 procent van de beschikbare middelen voor 2021", hekelt Veys.

10 reacties

  • Annie Reynders

    3 jaar geleden
    Stacaravans of verplaatsbare units laten plaatsen voor alleenstaanden en bejaarde mensen, ben zelf 66 jaar en pas op pensioen kan mij geen woning huren met mijn pensioentje. en een grote stacaravan is ruimschoots voldoende voor mijn oude dag te slijten.
  • philippe quinart

    3 jaar geleden
    Is waarschijnlijk weer de schuld van anderen want deze minister is van N-VA, de partij die al zijn beloftes uitvoert en geen fouten heeft.
  • Wesley

    3 jaar geleden
    Minder uitgeven is ook niet erg. Niet omdat je zoveel krijgt, dat het weg moet. Zo krijgen we nooit onze schulden weg...
  • Jan Depoortere

    3 jaar geleden
    Jan Degryse, je hebt duidelijk nog geen financieel ongeluk tegen gekomen. Ik vermoed ook dat je nog niet langdurig alleenstaande met normaal loon bent geweest. Wat is een inkomen die groot genoeg is? Iemand die bv. 15 euro per uur verdiend gaat niet zomaar een job vinden die 20 euro per uur geeft... Mensen zoals jij negeren gewoon het feit welke uitdaging het is om in België als alleenstaande te leven. Laat staan als je dan nog eens gezondheidsproblemen hebt.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Sociale woningen zijn voor veel mensen een noodzaak. Dat er reacties zijn die dit niet begrijpen zegt genoeg over welk privilege zij genieten. Ik hoop dat die mensen nooit in zo een situatie terecht komen. Ik ken veel gepensioneerde mensen die zonder een sociale woning niets zouden kunnen huren. De privé markt is overroepen duur, ook zo voor alleenstaanden. Idem voor invalide mensen. Als je dan ziet dat er 1.2 miljard budget is. Begin maar met bouwen.