Shutterstock / Khongtham
Volledig scherm
© Shutterstock / Khongtham

Ruim 3,5 miljoen werknemers bouwen aanvullend pensioen op

Zo'n 3,582 miljoen werknemers in ons land bouwen een aanvullend pensioen op. Dat blijkt uit het jongste overzicht -tot 1 januari 2020- van de financiële waakhond FSMA. Hun aantal gaat nog altijd in stijgende lijn. Het aandeel mannen ligt merkelijk hoger dan vrouwen, maar ook bij die laatste categorie is er een toename merkbaar, zegt de FSMA.

8 reacties

  • Ken Grootjans

    3 jaar geleden
    Men vond het leuk dat geknipt werd in het extra (zeg 2de pijler) voor de ambtenaren, in het kader van harmonisatie lijkt het logisch evenzeer te knippen in de 2de pijler voor andere. Verplichte uitkering als maandelijkse lijfrente bovenop basispensioen en belast aan tarieven tot 70% plus en pensioen op basis van loon waarop bijdrage werd betaald. Plus nog een resem andere nadelen.
  • wim helsen

    3 jaar geleden
    En daar zit de regering dus achter. Daar wil men blijkbaar nog wel een stuk extra van gaan afromen. Je moet maar durven
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Een reden om het wettelijk pensioen verder te laten verwateren. Maar je pensioenbijdragen verminderen niet. Misschien deze van de werkgever wel.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Ze denken dat we gek zijn zeker. Ik zal wel beleggen. In goud en grondstoffen.
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Ook niet slim als je weet dat de rente zo goed als nul is en de inflatie oploopt. Zeker als je jong bent is het, mijn inziens, helemaal niet verstandig om in te stappen. Ik hou het meer op beleggen in grondstoffen. En met heel de klimaatproblematiek zullen grondstoffen alleen maar schaarser worden waardoor prijzen door het spreekwoordelijke dak gaan.