Restaurant ‘De Heilige Grond’ op de Bosuil. ©  RAFC media

Dineren op ‘De Heilige Grond’: Antwerp serveert driegangenmenu op de Bosuil

Deurne -

Antwerp gaat de culinaire toer op. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni wordt het Bosuilstadion omgevormd tot restaurant ‘De Heilige Grond’. Een driegangenmenu, drank inclusief, het is eens iets anders dan een hamburger en een frisse pint op tribune 2. Wie erbij wil zijn moet zich wel haasten, bijna alle tickets zijn al de deur uit.

RAFC mist zijn supporters. Door de coronacrisis was het de laatste maanden akelig stil in het normaal zo levendige Bosuilstadion. En het zal ten vroegste eind juli zijn, wanneer het nieuwe seizoen van start gaat, dat de ambiance in Deurne-Noord zal terugkeren. In het beste geval uiteraard, want alles hangt af van de coronamaatregelen op dat moment.

100 euro per persoon

Zo lang wil de club alleszins niet wachten om zijn supporters opnieuw te verwelkomen. En daarom wordt de grasmat eind juni omgetoverd tot restaurant ‘De Heilige Grond’. Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni kun je er aanschuiven voor een driegangenmenu met alles erop en eraan voor 100 euro per persoon. Drank inclusief, met uitzondering van sterke dranken. “Wat er op het menu staat, is nog niet bekend”, zegt Joost Houtman van RAFC. “Het menu wordt verzorgd door onze huiscateraar Gourmet Invent, dus dan weet je dat het van een hoog niveau zal zijn.”

Reserveren kan tot en met vrijdagmiddag 18 juni. De plaatsen zijn beperkt en intussen zijn al 470 van de duizend plekjes gereserveerd. Per tafel kunnen vier personen aanschuiven, zoals de coronamaatregelen voor de horeca opleggen. Voor grote gezinnen kan een uitzondering gemaakt worden. “We volgen uiteraard alle protocollen voor de horeca en de organisatie van evenementen”, benadrukt Houtman.

De tickets vliegen de deur uit. In een paar uur tijd zijn er nog maar een beperkt aantal kaartjes over.

 jas