Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (rechts) valt de benoeming van de hoofddoek dragende Ihsane Haouach (links) als regeringscommissaris niet te rijmen met het neutraliteitsbeginsel van de overheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (rechts) valt de benoeming van de hoofddoek dragende Ihsane Haouach (links) als regeringscommissaris niet te rijmen met het neutraliteitsbeginsel van de overheid. © BELGA

Carl Devos over spanning binnen regering in hoofddoekdiscussie: “Bouchez duwt zijn stijl door, maar dit zorgt voor littekens”

In de Kamer zei premier De Croo dat geen enkele partij de benoeming van Ihsane Haouach als regeringscommissaris in vraag had gesteld. “Niet correct”, tweetten MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en minister Clarinval. “Dan heeft de premier gelogen”, aldus N-VA, die de premier gisteren opnieuw liet opdraven om uitleg te geven. Politicoloog Carl Devos legt uit wat we daarvan moeten denken.

71 reacties

  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Ik sta voor één keer volledig achter Bouchez, de overheidsdiensten moeten neutraal zijn, geen religieuze symbolen; absoluut niet.
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Er zal inderdaad niemand bezwaar gehad hebben tegen de Damen in kwestie maar wel het beeld dat ze wil uitstralen in haar functie. Die in de eerste plaats neutraal moet zijn vrij van alle religieuze symbolen. Net als onze overheids gebouwen dat zijn sins het opkomen van het islamitische gebeuren in België. Wat voor de Joodse gemeenschap of hindoeïsme nooit een probleem was.
  • fred degret

    3 jaar geleden
    Is de eerste keer dat ik sympathie voel voor Bouchez bij deze
  • Louis Dierckx

    3 jaar geleden
    Bouchez heeft deze keer overschot van gelijk.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Bouchez een van de rechtgeaarde politiekers. Misschien wel de enige.