Een meisje ondergaat een PCR-test.
Volledig scherm
PREMIUM
Een meisje ondergaat een PCR-test. © Photonews

Onze opinie. Het gratis aanbieden van twee testen aan niet-gevaccineerden is een verdedigbare keuze, maar mogen we ook weten hoeveel dat kost?

Aandacht, aandacht. Wie nog niet de kans kreeg om zich volledig te vaccineren krijgt gratis: twee PCR-testen ter waarde van 100 euro, om te reizen of naar een festival te gaan. Nu zijn we doorgaans niet zo'n fan van gratis. Het bestaat niet en al zeker niet bij de overheid: er is altijd iemand die betaalt, in dit geval wijzelf. 

35 reacties

  • Mario Adams

    2 jaar geleden
    Waarom gratis? Ik ben niet gevaccineerd en heb al meerdere keren een PCR of antigeentest laten doen bij apotheek of in labo, en ik heb er geen probleem mee om dit te betalen. Waarom moet het gratis? Is er geld teveel?
  • isabelle koninck

    3 jaar geleden
    Dus enkele dagen in buurland Nederland gaan fietsen = 100 € extra. Niet iedereen kan zich een dure buitenlandse vakantie permitteren
  • JOHNY VANDEKERCKHOVE

    3 jaar geleden
    er worden gratis testen voorzien voor wie nog niet kon gevaccineerd worden. wij vertekken op 18 jui naar portuglal.daar wordt een coronatest vereist van max 72 uur oud.mijn echtgenote en ikzelf zijn sedert meer dan 2 weken volledig ingeent.wij hebben dus uiteraard geen vaccinaties geweigerd. Worden deze testen voor ons dan wel of niet gratis?
  • Tony Pauwels

    3 jaar geleden
    Alles wat met reizen te maken heeft moet gratis zijn! We hebben toch dringend allemaal nieuwe geïmporteerde varianten nodig?
  • gilbert Gijdé

    3 jaar geleden
    ze hebben de vakantie van de 65+(toch in de zomermaanden)eraan opgeofferd,zodat de jeugd in juli en augustus op vakantie zouden kunnen gaan,wat niet eerlijk is;en nu zullen ze nog vroeger mogen op reis gaan,en krijgen ze gratis testen,zelfs de weigeraars kunnen er dus gebruik van maken.En wie gaat dit allemaal betalen,juist iedere burgers,dus ook de 65+.De regering is nog altijd sinterklaas aan het spelen met ons geld. Wij eisen dat dit stopt,