© hbvl

© eva

thumbnail: null
thumbnail: null

Limburg loopt storm voor wedloop door mergelgrotten

Vijf eindejaarsstudenten van de UCLL organiseren op zondag 19 februari een loopwedstrijd in de ondergrondse mergelgrotten van Kanne. De zogenoemde ‘Cave Run’ kadert in hun eindwerk, de opbrengst ervan gaat naar de vzw To Walk Again van rolstoelatleet Marc Herremans.

Info: www.caverun.be

Lore Schrooten, Tom Lauwens, Charlotte Ramaekers, Laurens Kennes en Arne Vaesen – vijf Limburgse studenten – volgen het laatste jaar bachelor van de richting Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie, aan de UCLL. Samen werkten ze de voorbije maanden aan hun eindwerk, de organisatie van een loopwedstrijd, en dat op een unieke locatie: de ondergrondse mergelgrotten van Kanne. “Ik ben zelf van Riemst”, vertelt Arne Vaesen (foto rechts) met enige trots. “Toen ik voorstelde om de loopwedstrijd in de mergelgrotten te organiseren, was iedereen meteen gewonnen voor dat idee.”

Toch kwam er nog heel wat bij kijken voor het vijftal. “Voor zo'n evenement moet je rekening houden met tal van elementen: de toestemming van de gemeente, de verzekering, de veiligheid van deelnemers en toeschouwers, administratieve verplichtingen, wedstrijdbegeleiding- en commissarissen, promotie... En dan was er nog het hele randgebeuren: animatie, opvang van de toeschouwers, parkeergelegenheid, politietoezicht, catering... Gelukkig konden we rekenen op de assistentie van de gemeente Riemst.”

In een mum van tijd kon het project rekenen op heel wat belangstelling, zeker nadat het evenement een eigen website lanceerde en via sociale media werd gepromoot. Arne Vaesen: “In amper een week tijd ontvingen we de beoogde 700 inschrijvingen voor de Cave Run. Om organisatorische en veiligheidsredenen is dat het maximum, want met een grotere groep deelnemers zouden we onszelf in de problemen werken. Het zijn zowel individuele lopers als leden van atletiekclubs die deelnemen. Ze konden kiezen tussen een traject van vijf of tien kilometer, dat grotendeels ondergronds door de mergelgangen van het Avergat loopt, maar ook gedeeltelijk bovengronds op de Slingerberg.”

Marc Herremans

De studenten hebben aan het sportieve element ook een sociaal element gekoppeld. De opbrengst van ‘Cave Run’ gaat immers integraal naar een goed doel, namelijk de vzw To Walk Again. Die stichting ondersteunt sporten met een fysieke beperking. In de zogenaamde Blauwe Zaal in de Steenstraat in Kanne wordt het Cave Dorp ingericht waar op 19 februari iedereen vanaf 10.30 uur terechtkan voor een hapje en een drankje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer