©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vijf jaar cel voor ‘Peetje’ uit Diepenbeek na verkrachting nichtje

Diepenbeek -

Een 34-jarige Diepenbekenaar moet vijf jaar naar de cel voor de verkrachting van zijn nichtje in 2017. Het meisje was toen amper vijf jaar. Ze mocht van haar ‘Peetje’ niet vertellen wat er gebeurd was in de badkamer bij haar grootouders.

De dader had zich met het meisje opgesloten in de badkamer, waarna hij zich aan haar vergreep. Toen haar vader haar kwam zoeken, moest ze stil zijn. Later moest ze liegen over wat Peetje met haar had gedaan. ’s Avonds ontdekten de ouders dat hun dochter haar onderbroek achterstevoren aan had en merkten ze dat er iets aan de hand was. Meteen lichtten ze de politie in, waarna het meisje bij mondjesmaat vertelde over wat er zich had afgespeeld.

Het komt de dertiger nu op vijf jaar cel te staan. Hij had om een straf met uitstel verzocht, maar de rechtbank vond de feiten op het jonge kind te ernstig hiervoor. De man speelt ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt. Aan het slachtoffer en haar ouders is hij 10.320 euro verschuldigd. De factuur van ruim 5.000 euro voor de proceskosten moet de dader eveneens betalen. (geho)