© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:

PXL gaat ‘on tour’ met 1.500 gratis study tools om studenten te steunen

Hasselt -

Op Hogeschool PXL maakt men zich morgenochtend klaar voor de laatste rit om op drie locaties de laatste stuks van hun gratis ‘study tools’ te verdelen. Morgenavond hebben ze bijna de volledige Provincie Limburg aangedaan om maar liefst 1.500 pakketten te verdelen.

Gerrit Schuermans

Nu de studenten niet zo eenvoudig op de campus kunnen geraken, rijdt de dienst Studentenvoorzieningen van de PXL langs 28 plekken in onze provincie om er gratis study tools uit te delen. Dat doet de dienst elk jaar, maar door corona gebeurt dat dit jaar net een beetje anders. “Nu de examens er aan komen, willen we onze studenten een extra hart onder de riem steken,” zegt Romina Bijnens, diensthoofd van PXL Stuvo. “Andere jaren trekken we van campus tot campus, maar omdat dat momenteel om begrijpelijke redenen niet kan… hebben we besloten om negen dagen lang te touren. Iedere dag stoppen we in drie andere Limburgse gemeenten.”

‘Kop op’-koffiemokken

Dat doen ze gewapend met balpennen, notitiebladen, fluostiften en nog veel meer. Het laadruim van het PXL-busje zit afgeladen vol. Nieuw dit jaar zijn exemplaren van de PXL-mascotte Pandix en de ‘Kop op’-koffiemokken. “Goed leren heeft immers niet alleen te maken met pennen en papier, maar ook met jezelf verzorgen door af en toe wat te drinken te nemen of door even te ontstressen met een mok thee”, aldus Bijnens.

Welke gemeenten er geselecteerd werden, werd bepaald door onderzoek naar waar de meeste studenten wonen. “Het was helaas niet haalbaar om echt élke gemeente te bezoeken, maar onze selectie is zo gebeurd dat iedereen wel een, twee of drie afhaalpunten in de buurt heeft. En mits inschrijving kunnen studenten ook terecht op campus Elfde Linie en campus Diepenbeek”, besluit Romina.

https://www.pxl.be/Pub/Home/In-De-Kijker/Stuvo-on-tour.html

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer