Van Gucht: “Noodrem tegen verspreiding gevaarlijke varianten is zeer goede zaak”

De noodrem die de verschillende regeringen inbouwen om de verspreiding van gevaarlijke varianten tegen te gaan is voor Sciensano-viroloog Steven Van Gucht een heel goede zaak. “Dat is een heel belangrijke procedure”, zei Van Gucht in VTM NIEUWS. “Testen helpt wel, maar dat is absoluut geen garantie. Dat hebben we enkele weken geleden nog gezien bij de Indiase studenten. Daarom is in quarantaine gaan het enige goede middel, of je nu gevaccineerd bent of niet.”

15 reacties

  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Waarom weer rond de pot draaien en zeer voorzichtig zeggen dat het festival gebeuren not done is dit jaar? De wetenschappers zouden allemaal tegelijk moeten protesteren tegen die versoepeling. Relatief gezien zijn festivalgangers een minderheid natuurlijk, maar wel met de kracht van een ongecontroleerde atoombom om de pandemie terug op gang te krijgen. Ik wil dit niet betalen! Dus graag alle feesters registreren en zelf het gelag laten betalen, of is dit weer tegen de privacy?
  • bart vansteenkiste

    3 jaar geleden
    de handrem zeggen ze , zal dan wel een versleten handrem zijn , ik hou al mijn hart vast tegen dat die vakantie hangers terug keren van andere landen , want dan pas gaan we zien hoe het echt is gesteld met corona en zijn varianten en dit gaan we ook zien in de cijfers . en gaan we ook weten hoe goed die vaccins wel echt werken.
  • Rik Clarysse

    3 jaar geleden
    Waar is die noodrem, welke noodrem? Heeft die man reeds een zonneslag gekregen??
  • Geert Hoornaert

    3 jaar geleden
    Ik ben benieuwd hoe ze dit zullen handhaven, dit wordt een blunder van formaat.
  • Staf Coppens

    3 jaar geleden
    Zeer goede zaak? Net beslist dat ze niet in quarantaine moeten, moeten ze hem toch nog eens uitleggen dan