Photonews/RV
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews/RV

ONZE OPINIE. De partij die niet raakt

Is Joachim Coens bij de pinken? 10 procent haalt CD&V nog. 14,2 procent was op 26 mei 2019 al een kaakslag van jewelste. 45% was de partij ooit waard, dat is zelfs niet langer het kiespotentieel. 23,3% kan de partij op haar paasbest nog halen volgens De Grote Peiling. Dat is net niet de 24% die Joachim Coens voor 2024 op het oog heeft. ‘De weg vooruit’ gaat enkel achteruit. Het is een dieptepunt. CdH als kleine broertje? Straks zijn cdH en CD&V een tweeling die nog nauwelijks boven tafel komt piepen. ‘Waar een wij is, is een weg’, declameerde de partij ooit. Wat ooit een volkspartij was, is nu bijna weg. 

57 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Een partij die amper 10% haalt , mag geen geld meer krijgen van de belasting betaler . Anders verdwijnt het toch maar alleen in hun zakken . Dus geen geld meer .
  • Jan Van Bavel

    3 jaar geleden
    10 % is te hoog gegrepen, 5 % of minder is een realistische prognose.
  • marleen boone

    3 jaar geleden
    een partij die geen 10 % meer haalt zou moeten ontbonden worden er zijn veel te veel partijen enministers
  • Dick DECOCK

    3 jaar geleden
    Eigenlijk halen die trados nog veel rekening houdend met hun bedrog en verraad en gefoefel zeker openvld
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Van die beloofde warme samenleving en efficiënt bestuur is niet veel in huis gekomen. Armoede is gestegen. De ongelijkheid is toegenomen. De zorg is een probleemsector geworden onder CD&V beleid. Wonen wordt onbetaalbaar. Ook de Vlaamse begroting ontspoord. Langer werken is dankzij Kris Peeters minder werkbaar geworden. Alleenstaanden zijn enkel goed om te pluimen. Zelfs met hun waterrekening. De hoge inkomens gaan vooruit maar zijn met minder om te stemmen.