Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

LIVE. Minister Vandenbroucke in VTM NIEUWS: “Quarantaine mag coronatest niet vervangen bij terugkeer uit rode zone”

De coronapandemie heeft tot nu toe zeker 25.000 levens in ons land geëist. Belgen die terugkeren uit een rode zone hoeven vanaf 1 juli niet meer in quarantaine als ze een Europees Covid-certificaat hebben. Dat is vrijdagnamiddag beslist op het Overlegcomité. Ook de horeca kreeg goed nieuws: binnenruimtes én terrassen kunnen vanaf woensdag openblijven tot 23.30 uur. Om de zomer in goede banen te leiden, deed premier Alexander De Croo tien basisregels uit de doeken op de persconferentie na het overleg. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.

11 reacties

  • Gustaaf Temst

    3 jaar geleden
    Niet weten of je het virus hebt of niet is een recht. Quarantaine moet voldoende zijn daar het het doel bereikt: vermijden dat je anderen infecteert. De minister wil testen verplichten voor zijn statistieken. Daar doe ik niet aan mee. Na mijn reis ga ik 2 weken in quarantaine, zonder test. Punt
  • Jimmy Schepers

    3 jaar geleden
    Ben 44 jaar 'nog geen vaccinatie gehad ,zorg dat eerst de rest van de bevolking ingeënt is '
  • Eddy Vuchelen

    3 jaar geleden
    Idd Eddy, mijn vrouw en ik moeten ook nog enkele weken wachten, tot begin augustus en daarna nog 4 weken om zonder extra testen op verlof te kunnen gaan. We hadden het in maart nog gezegd, de jeugd gaat eerder gevaccineerd zijn dan wij. En zo geschied het.
  • Max Illens

    3 jaar geleden
    Wij staan hier nog steeds achter op de rest van de wereld. We zouden zogezegd de VS inhalen, wat een grap, daar zijn reeds 300 miljoen mensen gevaccineerd, wij hebben 10 miljoen inwoners en 30 en 40 jarigen wachten nog steeds op hun uitnodiging. Prutsers en nog eens prutsers. Slechtste regering ooit in de geschiedenis van het land.
  • Hubert De Creeft

    3 jaar geleden
    Ahja voor de festivals hè waar ze met 75000 opeen gepakt zullen zijn