De 'familiefoto' van de Vivaldi-regering (01/10/2020)
Volledig scherm
De 'familiefoto' van de Vivaldi-regering (01/10/2020) © BELGA

Amper helft Groen- en Vooruitkiezers heeft vertrouwen in regering, Vivaldi verliest zes zetels in peiling

Slechts de helft van de achterban van Vooruit en Groen heeft vertrouwen in de federale regering, waarvan beide partijen deel uitmaken. Maar het vertrouwen in premier De Croo - nochtans van een andere partij - is wél groot.

32 reacties

  • Gerda Haubourdyn

    3 jaar geleden
    Ze zijn niet verkozen dus krijgen ze ook het vertrouwen niet. Plots totaal onbekenden als minister. De grootste Vlaamse partijen zijn aan de kant gezet. Géén enkel land doet zoiets in een democratisch stelsel. Maar hier kan en is alles mogelijk. DE CROO is zeker niet betrouwbaar. Een liberaal Verhofstadt waardig, was ook zo een doodgraver van dit land. Vandenbroecke de man die het augusta geld heeft verbrandt daar durven ze weer een minister van maken. Weg met dit circus.
  • Max Illens

    3 jaar geleden
    Een kibbelregering die geen steun heeft van de bevolking. Ze maken ruzie, zijn niet efficiënt, hebben geen programma en elke minister doet maar wat zonder rekening te houden met de andere ministers, gewoon omdat het gaat om een conglomeraat van 7 totaal verschillende partijen met totaal verschillende programma's. De enige reden waarom niemand daar de stekker eruit trekt is omdat ze allemaal weten dat ze er hun broek aan scheuren.
  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    De grootste partij van Vlaanderen komt amper of per ongeluk op de TV en moet dus zwijgen, terwijl Abou Ja Ja daar regelmatig op zijn troon, het zit uit te leggen!
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    De helft? Dat is nog veel. Begin met een REFERENDUM voor 1 regering en doe er dan ineens 1tje bij met wel of niet Europa. Nog zoiets voor afgedankte zakkenvullers.
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Niemand vertrouwt de huidige regering. De grafiek van de communisten bij de Waalse mensen eens bekeken ? Idem voor Vlaanderen ? De partijen die nu de Vivaldi-regering vertegenwoordigen gaan bij vervolgende verkiezing zwaar stemmen verliezen.