Na het onweer komen buien maar vooral droog weer

 ©  rr

Hier en daar een bui, maar daarna blijft het droog. Net als morgen

Vandaag wordt het overwegend zwaarbewolkt en trekken er enkele buien vanaf de kust richting Ardennen.

Vanochtend is het op vele plaatsen eerst nevelig met plaatselijk mist. In de loop van de namiddag wordt het droog in het westen met geleidelijk opklaringen, aan zee brede opklaringen. De maxima schommelen van 15 graden aan zee en in Hoog-België tot 19 graden in het noordoosten van het land. De wind waait in het binnenland overwegend matig uit west tot noordwest. Aan zee waait er een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind met rukwinden tot 50 km/u.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zon in het westen en het centrum van het land. In het oosten van het land is er meer bewolking en kan er in de Ardennen een enkel buitje vallen. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit noordelijke richtingen.

Maandag wordt het vrij zonnig in het westen van het land. In het centrum en vooral in het oosten van het land blijft het waarschijnlijk bewolkt en is een lokale bui niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 16 en 22 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit noordelijke richtingen.

Dinsdag blijft het zo goed als droog met zon en wolkenvelden. De maxima schommelen liggen tussen 19 en 24 graden. De wind waait zwak tot matig uit west tot noordwest.