REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Wordt tussentijd voor AstraZeneca-prikjes dan toch ingekort voor iedereen?

Midden mei werd beslist dat het interval tussen de twee prikjes van het AstraZeneca-vaccin ingekort zou worden van 12 naar 8 weken, maar dat geldt enkel voor personen die na maandag 31 mei hun eerste spuitje kregen. Een regel waar veel kritiek op kwam omdat risicopatiënten op die manier alsnog als laatste in de rij komen te staan. Taskforce Vaccinatie overweegt nu toch om de tussentijd voor iedereen in te korten.

  1. “Enkele verdachten filmden terwijl anderen hun gang gingen”: dit weten we al over groepsver­krach­ting van 14-jarig meisje in Kabouter­bos in Kortrijk
    PREMIUM

    “Enkele verdachten filmden terwijl anderen hun gang gingen”: dit weten we al over groepsver­krach­ting van 14-jarig meisje in Kabouter­bos in Kortrijk

    Ze werd met een smoes meegelokt door haar loverboy en er zou een jongen betrokken zijn van amper 9 jaar: de verkrachting van een minderjarig meisje, op drie dagen in een afgelegen bos in Kortrijk, is ook bij speurders, gerecht en advocaten in het dossier hard binnengekomen. “Ik doe al vele jaren jeugdrecht, maar dit zijn echt wel heel stevige feiten”, zegt advocaat Kelly Decaluwe. Op een filmpje, dat gedeeld werd op Snapchat, konden speurders alvast 10 jongeren identificeren.
    Kortrijk
  2. Serviceclub haalt kunstwerk uit expo in Ronse na dreigement van voormalig Vlaams Belang-kopman: “Maar dit is gewoon satire...”
    PREMIUM

    Service­club haalt kunstwerk uit expo in Ronse na dreigement van voormalig Vlaams Be­lang-kop­man: “Maar dit is gewoon satire...”

    Serviceclub Spectrum uit Ronse heeft vlak voor de opening van hun kunstenexpo een werk van Karel Thienpont uit de collectie verwijderd. Niet uit vrije wil, wel omdat voormalig Vlaams Belang-kopstuk dokter Erik Tack dreigde met juridische stappen. Het werk draagt dan ook zijn naam, maar ook een verwijzing waar hij allerminst gelukkig mee is. “Vrijheid van meningsuiting is er dus niet voor iedereen...”, aldus kunstenaar Thienpont.
    Ronse