Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Kevin De Bruyne onderging kleine operatie en mag wellicht zonder masker spelen: ‘Hij voelt zich heel goed’

Kevin De Bruyne na zijn botsing met Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger in de Champions League-finale.Beeld Photo News

Kevin De Bruyne onderging vandaag een lichte ingreep aan zijn gebroken oogkas. Dat zei bondcoach Roberto Martínez op een persconferentie daags voor het duel met Kroatië. De Bruyne sluit maandag aan en zal wellicht zonder masker mogen spelen. ‘Het gaat heel goed met Kevin.’

 ▶ Bekijk: Bondscoach Roberto Martínez over Kevin De Bruyne:

Video wordt geladen...

“De Bruyne onderging een kleine operatie van 20 minuten”, aldus de bondscoach. “Na een nieuwe controle waarbij de zwelling was afgenomen, bleek dat die ingreep wenselijk was met het oog op de toekomst. Dankzij de operatie werd de structuur van de oogkas van De Bruyne veiliggesteld.” 

Martínez gaf ook aan dat De Bruyne daardoor waarschijnlijk geen masker moet dragen tijdens de EK-wedstrijden. “Hij zal wellicht zonder bescherming kunnen trainen en spelen. Dit vertel ik op basis van de algemene informatie waar ik op dit moment over beschik. Zijn situatie wordt de komende dagen nauwgezet verder geanalyseerd.” 

Blijft de vraag wanneer hij inzetbaar zal zijn. “Deze ingreep zal zijn revalidatie versnellen. Of hij inzetbaar is voor de openingswedstrijd tegen Rusland (op 12 juni, red.) zullen we dag per dag bekijken. Het belangrijkste is dat Kevin het zeer goed stelt en dat hij niet kan wachten om terug op het veld te staan. We kijken uit naar maandag.” 

De Bruyne kwam tijdens de Champions League-finale in botsing met Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger. De Duitser kwam er zonder kleerscheuren vanaf, bij de Belg was de schade groter. Hij bleef minutenlang tegen de grasmat liggen, om daarna in tranen en met een blauw oog het veld te verlaten. Later bleek dat hij bij de botsing een gebroken neus en oogkas opliep. Tijdens het EK zou hij er weer moeten staan, maar aanvankelijk zeiden zijn artsen dat hij een carbonmasker zou moeten dragen. 

▶ Bekijk hier de beelden van de botsing tussen De Bruyne en Rüdiger:

Video wordt geladen...