Ook de kaap van minder dan 75 ziekenhuisopnames is gehaald

Er komen weer meer bedden vrij in de ziekenhuizen. ©  Jimmy Kets

Er liggen niet alleen minder dan 500 covidpatiënten op intensieve zorg, ook een andere drempelwaarde is gehaald. Er werden vorige week gemiddeld net geen 75 nieuwe covidpatiënten opgenomen in de ziekenhuizen, zo blijkt uit de cijfers van Sciensano.

edm
Bron: Belga

Er liggen opnieuw minder dan duizend covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat was het laatst het geval begin oktober. Op dit moment tellen de ziekenhuizen 979 covidpatiënten, 19 procent minder dan een week eerder.

Ook het aantal patiënten op intensieve zorg blijft verder dalen, met 25 procent tegenover een week eerder, tot 336. De voorbije zeven dagen waren er nog gemiddeld 74,3 ziekenhuisopnames per dag, een daling van 17 procent. Ook dat is goed nieuws, want de drempelwaarde werd eerder vastgelegd op 75, ook al speelt die geen rol meer in het versoepelingstempo.

Gemiddeld overleden er dagelijks 13,1 covid-patiënten in de periode van 27 mei tot 2 juni (-17,1 procent). In diezelfde periode waren er gemiddeld 1.578 besmettingen per dag (-16 procent). De positiviteitsratio, het percentage positieve tests, daalde tot 4,1 procent (-0,9 procent).

Bijna 5 miljoen personen hebben nu een eerste prik ontvangen van een coronavaccin in ons land. Dat is 43,1 procent van de totale bevolking. Precies 21,2 procent is volledig beschermd.