Verstappen klimt uit z'n bolide en uit z'n frustratie.
Volledig scherm
Verstappen klimt uit z'n bolide en uit z'n frustratie. © ANP/REUTERS

Drama voor Verstappen: klapband in slot kost Nederlander zege in GP van Azerbeidzjan, ploegmakker Pérez wint nadat Hamilton bij herstart bocht mist

Formule 1De GP Formule 1 van Azerbeidzjan heeft een doldwaas einde gekregen. Max Verstappen leek lange tijd op weg naar een makkelijke zege, maar de Nederlander kreeg in het slot van de race een klapband en ‘Mad Max’ crashte stevig. Rode vlag en herstart twee ronden voor het einde met ploegmakker Sergio Pérez op de eerste startplek. Lewis Hamilton ging bij die herstart op en over de Mexicaan, maar miste zijn bocht. De zevenvoudige wereldkampioen finishte zo als ... zestiende. Perez dus met de zege in Azerbeidzjan, zijn tweede F1-overwinning uit z’n carrière. 

5 reacties

  • Nicolas Charpentier

    3 jaar geleden
    Wat een top race met een raar einde in Baku. Red bulls waren super sterk de hele race, tot het noodlot toesloeg bij Mad Max. een klapband maakt een einde aan zijn koppositie. volgens mij had hij net zoals Perez enkele ronden langer moeten rijden met zijn 1ste set banden. maar dat valt voor aan elke grote piloot. Red Bull zet Mercedes onder druk en Hamilton laat soms snel zijn kopje hangen en maakt ook fouten onder druk ( zie eerste bocht met overhitte remmen ) na de 2de start.
  • Theo Van Hoof

    3 jaar geleden
    Tijdens de neutralisatie werd duidelijk aan welke kant de FIA staat. Mercedes mocht de licht beschadigde voorvleugel vervangen en kregen ruim de tijd om te sleutelen aan de wagen. Er werd net nog geen nieuwe motor in gestoken. Er zou ook een staande start komen om Hamilton zijn kansen te verhogen. Gelukkig bestaat er nog gerechtigheid. De klapband was volgens mij te wijten aan een voorwerp op de baan. Je ziet iets opvliegen zodra Max voorbij rijdt.
  • Ineke Visser

    3 jaar geleden
    Verrassend einde en het kampioenschap blijft spannend
  • Jeffrey Meykens

    3 jaar geleden
    Karma bestaat nog, zelfs in de F1! Max verdiende de overwinning en leiderschap in de F1 tussenstand. Nogmaals bewijs dat Hamilton onder druk fouten kan maken!
  • Wilfried DE HERT

    3 jaar geleden
    Het valt me wel op dar de Red Bull al gans het seizoen minder goed de banden bewaard dan de Mercedes. Hier zal men meer rekening moeten mee houden. Prachtige koers van Vettel tot op heden. Hopelijk behoud hij de verdiende derde plaats.