Elise Mertens ondanks zeven matchpunten ook uitgeschakeld in dubbelspel

 ©  BELGA

Elise Mertens heeft zich zondag samen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het dubbelspel op Roland Garros.

belga

De eerste reekshoofden gingen in de derde ronde met 5-7, 6-4 en 7-5 onderuit tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Poolse Iga Swiatek. Mertens en Hsieh leidden in de derde set met 1-5 en ondanks zeven matchballen konden ze het toch niet afmaken. De wedstrijd duurde maar liefst 3 uur en 11 minuten.

Het was voor het eerst dat Mertens (WTA 2 dubbel) op een grandslamtoernooi aan de zijde speelde van Hsieh, nummer drie op de dubbelranglijst. Voordien trad de Belgische aan met de Wit-Russische Aryna Sabalenka, die na de Australian Open ervoor koos om prioriteit te geven aan het enkelspel. Samen met Sabalenka won Mertens twee grandslamtoernooien: de US Open in 2019 en de Australian Open dit jaar.

In het enkelspel op het Parijse gravel verloor Mertens (WTA 15) zaterdag in de derde ronde met 7-5, 6-7 (2/7) en 6-2 van de Griekse Maria Sakkari (WTA 18).