Direct naar artikelinhoud

Prins Harry en Meghan kondigen geboorte van dochtertje Lilibet aan

Prins Harry en Meghan kondigen geboorte van dochtertje Lilibet aan
Beeld Getty Images

Meghan Markle (39), de hertogin van Sussex, is bevallen van een dochtertje. Dat nieuws maakte ze zelf bekend via sociale media.

De Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan hebben hun dochter de naam Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor gegeven. De kleine meid is vrijdag geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Zowel de moeder als het kind maken het goed. Dat meldt het stel in een verklaring.

Meghan en prins Harry zijn daarmee voor de tweede keer ouders geworden. In mei 2019 kregen ze al een zoontje, Archie. In februari dit jaar maakte de hertogin al bekend dat ze opnieuw zwanger was, en dat er deze keer een meisje verwacht werd. Dat deed ze met een mooie zwart-witfoto die ze deelde op sociale media.

Tijdens haar eerste zwangerschap koos Meghan ervoor om te bevallen in The Portland Hospital in Londen - het koppel woonde toen ook nog in Engeland - maar dit keer zou haar bevalling er heel anders hebben uitgezien. Volgens insiders zou de hertogin thuis zijn bevallen, in haar villa in Montecito. Dat zou haar privacy garanderen en bijgevolg ook zorgen voor een minder stressvolle omgeving.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Lilibet net als haar broertje geen koninklijke titels krijgen.