Dmitri Goedkov met zijn vriendin bij het verlaten van het detentiecentrum waar hij 48 uur werd vastgehouden.
Volledig scherm
Dmitri Goedkov met zijn vriendin bij het verlaten van het detentiecentrum waar hij 48 uur werd vastgehouden. © Photo News

Prominente Russische opposant ontvlucht land uit angst om opgesloten te worden

BuitenlandDe prominente Russische politicus van de oppositie Dmitri Goedkov is zijn land ontvlucht uit angst om opgesloten te worden in de gevangenis. “Ik ga naar Kiev”, de hoofdstad van Oekraïne, schreef hij zondag op de berichtendienst Telegram.

0 reacties

  1. KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

    KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

    In Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, tonen camerabeelden hoe Erol op de zetel gaat zitten en enkele seconden later kogels door de kamer vliegen. Erol duikt weg achter een kussen en brengt zich zo snel mogelijk in veiligheid. Op bewakingsbeelden van buiten is te zien hoe er vanuit een rode auto wordt geschoten. Zes jongeren die buiten het appartementsblok staan, worden geraakt.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomon­der­bre­kin­gen in heel Oekraïne na Russische bombarde­men­ten op elektrici­teits­cen­tra­les

    Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze ochtend in Kiev aangekomen voor een verrassingsbezoek. Hij wil Kiev zo laten weten dat de Amerikaanse steun en wapenstroom voortduurt, nu Rusland zware bombardementen uitvoert in de noordoostelijke regio Charkiv. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 14 mei terug.