Minder dan 1.500 coronabesmettingen per dag, overlijdens niet meer afgenomen

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

adb
Bron: BELGA

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld minder dan 1.500 per dag. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er waren in de periode van 28 mei tot 3 juni nog gemiddeld 1.475 bevestigde besmettingen per dag. Het was geleden van de week van 14 september dat dit cijfer nog lager lag. Het gaat om een daling met 20 procent tegenover een week eerder. Er is nochtans iets meer getest en de positiviteitsratio van de tests is dan ook gedaald naar 3,9 procent.

Er overlijden dagelijks gemiddeld wel nog 14,4 covidpatiënten. Dat is evenveel als de week voordien. In totaal zijn in ons land nu officieel 25.033 covidpatiënten overleden sinds het begin van de pandemie.

Er liggen momenteel ook nog 330 covidpatiënten op intensieve zorg. Het gaat om een daling met 25 procent ten opzichte van een week geleden. In de ziekenhuizen liggen in totaal 967 covidpatiënten, 21 procent minder dan een week eerder. De voorbije zeven dagen waren er iedere dag gemiddeld 74,1 ziekenhuisopnames (-15 procent).

Tot slot hebben bijna 5.053.484 personen in ons land één dosis van een coronavaccin gekregen: 43,9 procent van de hele bevolking. Ruim 2,5 miljoen zijn volledig gevaccineerd. Dat is 21,7 procent van de totale bevolking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen