Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Bollen

Hof van beroep bevestigt rechtsbasis van coronamaatregelen - Volgende Overlegcomité op 18 juni

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Voorts heeft het Overlegcomité vrijdag beslist dat Belgen die terugkeren uit een rode zone vanaf 1 juli niet meer in quarantaine moeten als ze een Europees Covidcertificaat hebben. Ook de horeca kreeg goed nieuws: binnenruimtes én terrassen kunnen vanaf woensdag openblijven tot 23.30 uur. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) tien basisregels op de persconferentie na het overleg.

7 reacties

  • Rose Moelans

    3 jaar geleden
    Zoals ik hoor vinden vele de tijd tussen de twee prikken van astrazenica te lang ben risico patiënt en zussen en vrienden zijn eerder volledig gevaccineerd? Geef ze eerder want ze liggen klaar
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Als risicopatiënt kreeg ik vorige week AstraZeneca en eind augustus pas mijn 2de prik. Ik heb veel bijwerkingen, terwijl verschillende oudere familieleden en kenissen Pfizer kregen en geen enkele bijwerking hadden. Een collega die even oud is en geen risicopatiënt krijgt volgende week een Johnson prik en zal dus 2.5 maanden eerder volledig gevaccineerd zijn dan ik. Wie is er verantwoordelijk voor deze strategie? Ik ben niet eens beschermd tegen nieuwe varianten!
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Waarom overlegcomité uitstellen, is de volksgezondheid niet van belang in die week?
  • mutley dastardly

    3 jaar geleden
    Waarom beslist men dan elders dat de vonnissen van de poltierechters in Kortrijk ongeldig zijn - omdat de pandemiewetgeving er niet is? Leg mij dat uit!
  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Jammer dat Europa nog steeds Sputnik-V politiek misbruikt. Ook de VS ging op dit vlak niet vrijuit door het Astra Zenika te blokkeren en onmiddellijk enkel Pfizer en Moderna via spoedprocedures goed te keuren. Hopelijk komen er nadien geen corruptie schandalen aan het licht want het gaat hier over miljarden business .