Het Covid-testcentrum in Zaventem Airport. (Archieffoto)
Volledig scherm
Het Covid-testcentrum in Zaventem Airport. (Archieffoto) © Tiene Carlier

OVERZICHT. Laagste aantal besmettingen sinds 8 maanden. Minder dan 1.500 per dag

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld minder dan 1.500 per dag. Het is geleden van september dat dit cijfer onder die drempel zakte. Dat blijkt deze ochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.  

6 reacties

  • Geert Peeters

    3 jaar geleden
    Vorig jaar daalden de cijfers ook drastisch rond deze periode. Om dat dan nu volledig aan de vaccinaties toe te schrijven?
  • Sofie Vanderhoogerheide

    3 jaar geleden
    @ Mr Vandebroecke: Sciensano meldt daarover: "Naarmate de afname van de waarden waarvan Rt geschat wordt, wordt het betrouwbaarheidsinterval breder en wordt het moeilijker om een stabiele schatting voor te stellen. Het Rt moet daarom altijd geïnterpreteerd worden in combinatie met andere indicatoren van de ziekteverspreiding en -overdracht". De foutmarge op dit cijfer wordt dus almaar groter. Het totaalplaatje is belangrijk.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Goed zo vooral blijven vaccineren is de boodschap en ondertussen ons nog aan de regels houden vooral als ge gevaccineerd bent
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Hoe lager het besmettingscijfer is hoe meer een tendens tot stabilisatie van het aantal besmettingen zal komen. En dan zal de R-waarde steeds minder nauwkeurig te bepalen zijn. Trouwens, het zijn de ziekenhuis-cijfers die vooral bepalend zijn bij het beleid. Gelukkig maar.
  • Mark Vandebroecke

    3 jaar geleden
    De cijfers gaan inderdaad de goede kant op en dat stemt mij positief. Toch één kleine kanttekening : sedert enkele dagen is er 1 cijfer dat iedere dag wat toeneemt, en dat is het reproductiegetal (de zogenaamde R-waarde). Nu staat dit cijfer vandaag op 0,89, nog steeds onder de 1, dus inderdaad afname van de kracht van het virus, maar toch is er elke dag een lichte stijging van dit cijfer vast te stellen. Reden tot (kleine) bezorgdheid ?