Britse toeristen in lange rijen voor terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk op de luchthaven van Faro.
Volledig scherm
Britse toeristen in lange rijen voor terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk op de luchthaven van Faro. © EPA

‘Chaos in Portugal door massale uittocht Britse vakantiegangers’

Een massale uittocht van Britse vakantiegangers heeft in Portugal geleid tot chaotische toestanden. De Britse regering kondigde onlangs aan Portugal van de "groene lijst" van landen te halen waarvoor geen quarantaineplicht geldt. Dat betekent dat Britse toeristen tien dagen in zelfisolatie moeten als ze niet voor dinsdagochtend vroeg terug zijn in hun thuisland.

4 reacties

  • van roy jozef

    3 jaar geleden
    Het kan geen knoeiboel genoeg worden.
  • Marc Vinck

    3 jaar geleden
    Leuk, op reis gaan? Dit zal de situatie worden in heel Europa de volgende 2 maanden. Ik zie er met pretoogjes uit naar deze vorm van egoisme.
  • Guido VANMEERT

    3 jaar geleden
    Portugal heeft slechts 1/5de van de covid-infecties van België, er liggen ca 250 mensen in het hospitaal en daarvan 52 op intensieve. Per dag komen er tussen de 400 en 600 infecties bij (naargelang het aantal afgenomen testen). De Algarve ligt beneden deze cijfers. Wat de Britten doen is een smerig politiek spelletje, met hun eigen burgers en ook met de inwoners van de Algarve (80% van de economie komt direct of indirect uit het toerisme). Ze willen dat de Britten in eigen land blijven.
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Al anderhalf jaar hebben de overheden de tijd gehad om strategieen uit te werken om dit soort situaties te vermijden. Iedere keer maken overheden dit soort grote blunders die waarschijnlijk meer infecties tot resultaat hebben dan minder. Al sinds de eerste lockdownfeestjes is het toch duidelijk dat verstrengingen per onmiddellijk moeten ingaan.