©  Isosport

Will Still en Beerschot gaan in onderling overleg uit elkaar

Will Still (28) ligt niet langer onder contract bij Beerschot. De trainer en de club hebben in onderling overleg beslist om de samenwerking stop te zetten. Still nam in januari van dit jaar de taak van Hernán Losada als hoofdcoach over. “Beerschot wil Will Still bedanken voor zijn professionaliteit en zijn inzet in de laatste drie seizoenen en wilt hem erg veel succes wensen in zijn verdere carrière”, bevestigt Beerschot het vertrek.

havg, kofr

De komst van Peter Maes naar het Kiel was een struikelblok voor Will Still om langer bij Beerschot te blijven. De 28-jarige trainer begon in 2018 als assistent onder Stijn Vreven en later onder Hernán Losada. Toen de Argentijn in januari naar DC United vertrok, rekende Beerschot op Still om het seizoen af te maken als T1. Daarna zou de situatie geëvalueerd worden en de club koos uiteindelijk voor een nieuwe hoofdcoach.

Jan Van Winckel betreurt dat Beerschot en Still uit elkaar gaan. “We hebben met alle coaches de voorbije weken veel gesproken om dit toch te laten werken. Maar ik denk dat onze beslissing uiteindelijk de beste is voor Will en Beerschot. Will is een absolute vakman en heeft het potentieel om een fantastische coach te worden, 1 van de beste in België. Door nu tijdelijk afscheid te nemen, houden we alle opties open om in de toekomst weer met elkaar te werken”, zo verklaarde het bestuurslid op de webstek van het stamnummer 13.

Will Still: “Dit hoort hij het voetbal”

“Zowel voor de club als voor mezelf was dit een logische beslissing”, reageerde Still bij uw krant. “Alle begrip dat ze bij Beerschot voor een nieuwe en ervaren coach hebben gekozen in het altijd moeilijke tweede jaar op het hoogste niveau. Peter Maes neemt zijn assistenten mee dus zowel voor de technische staf als voor de spelers leek het mij logischer en duidelijker dat ik Beerschot verlaat. Wrang? Nee, dit hoort bij het voetbal. Ik houd hier absoluut geen slecht gevoel aan over. Integendeel, ik kijk met veel trots terug op mijn drie jaar bij Beerschot. Toen ik in 2018 toekwam als assistent van Stijn Vreven was het doel om naar 1A te promoveren en daar een stabiele ploeg op te bouwen. Dat is ons gelukt en ik ben er trots op dat ik daar heb aan kunnen meewerken. Wat de toekomst brengt, weet ik niet. Ik ga nu alle opties rustig bekijken. Ik sta voor veel open. Ook een terugkeer naar de rol van assistent, ja. We zullen wel zien.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners